Cum alegem un sistem de ventilație bun?

0
237

Alegerea sistemelor de ventilatie potrivite pentru imobile rezidentiale sau pentru cele industriale este o misiune foarte delicata, de aceea de cele mai multe ori trebuie solicitata o consultanta de specialitate inainte de a decide ce echipament de acest tip vom cumpara.

Exista sisteme de ventilare performante pentru case, apartamente, vile de lux, dar si pentru birouri, scoli, spitale, magazine, unitati HoReCa, sali de sport, piscine acoperite.

Daca nu stiati, recuperatoarele Prana sunt cele mai bune solutii la acest moment pentru asigurarea unei ventilatii de calitate, cu recuperare de caldura, prin conservarea proprietatilor energetice ale aerului.

Ele sunt dotate cu un schimbator de caldura ecologic, confectionat din cupru, ceea ce face ca aerul respectiv, recuperat, sa fie benefic sanatatii celor din incinta unde este distribuit.

Probabil ca pentru multa lume termenul de recuperator de caldura este strain, nu le spune mare lucru.

In fapt, este vorba de un schimbator de caldura care utilizeaza caldura de la o sursa externa.

Aerul cald evacuat din incinta cedeaza caldura aerului ce vine de afara prin peretii schimbatorului de caldura din cupru de tip Prana.

Un astfel de echipament de ventilatie nu are nevoie de filtre de aer, ceea ce face ca alimentarea suprafetelor deservite sa se faca cu un aer de calitate deosebita, ce are o incarcatura energetica de 95-97%.

Mai mult decat atat, vara, cand sistemele ce produc aerul conditionat se afla in functiune, pastreaza racoarea acestuia, de aceea o sa se faca economie la consumul de energie electrica al aparatului de aer conditionat, iar pe de alta parte si recuperatorul va functiona cu mai putina energie.

Sistemul de ventilatie rezidentiala Prana are avantaje nete comparativ cu alte echipamente similare deoarece are dublu flux, respectiv admisia si evacuarea aerului se face in acelasi timp, iar cel mai mic model de acest tip poate ventila cu succes o suprafata de pana 60 de mp.:

– este un sistem de ventilatie compact;

– montajul sistemului se face foarte usor;

– nu necesita mentenanta suplimentare ulterioara complexa;

– are schimbator de caldura din cupru, ceea ce este benefic sanatatii;

– functioneaza continuu in tot cursul anului;

– climatizarea suprafetei interioare se face perfect, eliminandu-se definitiv umezeala, condensul, igrasia, mucegaiul;

– nu este zgomotos in functionare;

– aerisirea se face rapid si eficient, fara a mai fi nevoie de deschiderea geamurilor;

– consumul de energie electrica pentru modelele rezidentiale este cuprins intre 6Wh și 32Wh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here