Vlad Pop aleargă 620 km de la Cluj-Napoca până la Constanța, pentru bursele MagicEDU

0

Din cauza pandemiei, ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar asta nu îl poate opri pe Vlad Pop, ultramaratonistul Magic, să alerge.
Startul competiției virtuale va avea lor pe 1 Martie 2021, când Vlad va porni în ultra-maratonul Cluj – Constanța, via Sighișoara, Brașov, MagicHome București.

Ca întotdeauna, combustibil îi va fi gândul la copiii bolnavi de cancer, de la Asociația Magic – mai exact, acum își dorește ca alergarea lui să strângă cât mai mulți bani pentru bursele educaționale MagicEDU, din 2021.

Pe 1 martie, la ora 08:00, din fața Casei Radio Cluj, Vlad împreună cu Alex Moldovan, Anca Luca, Cristi Marius, Ionut Rada și alți sportivi vor porni în cursa la capătul căreia speră să strângă 600.000 ron, pentru ca 100 de copii grav bolnavi, cu diagnostice oncologice sau cronice, să primească și în 2021 o bursă MagicEDU în valoare de 500 de lei, lunar.

În ianuarie 2020, Asociația Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăți financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei.

Fiecare pas pe care Vlad Pop îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav și familia lui.
”Am ajuns la concluzia că doar rămânând în România putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem obiectivele. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”.

Iubirea lui Vlad pentru copiii Magic a învins frica. Pentru că Vlad doar aleargă, nu fuge.
Efortul lui Vlad nu și-ar fi îndeplinit însă scopul fără sprijinul comunității și al sponsorilor – comunitatea a fost cea care a dat sens fiecărui pas pe care Vlad l-a făcut la Cercul Polar, în 2020, ajutând mulți copii să nu abandoneze școala și să-și urmeze visurile.
Investind în copii, în sănătatea și în educația lor, investim în generația care va schimba România.

Pe 1 martie 2021, Vlad invită toți doritorii să alerge împreună cu el măcar primul kilometru de la începutul cursei, din fața Casei Radio din Cluj, ori ultimul kilometru, până la Casino Constanța, ori să se alăture cursei oriunde pe parcurs – din Cluj-Napoca, Apahida, Tg. Mures, Sighișoara, Bran, Târgoviște, București MagicHome, Dragalina, Constanța.