Un bucătar român a inventat parfumul care poate fi folosit atât în mâncare, cât şi pentru odorizare

0

Un bucătar din Alba Iulia a patentat un produs culinar despre care spune că poate fi folosit atât pentru aromarea mâncărurilor dulci, cât şi pentru a-l pulveriza pe piele pentru un miros plăcut.

Cosmin Toma este un bucătar din Alba Iulia care lucrează de 18 ani în domeniu şi este cunoscut pentru inventivitatea şi creativitatea sa în bucătărie. Şi-a făcut un obicei în a reintrepreta în mod cu totul original reţete clasice. Ultima lui invenţie cu care se mândreşte este un parfum cu dublă întrebuinţare.

„Parfumul, de culoare verde, are miros de lavandă, fenicul şi puţină mentă sălbatică. Combinate şi lăsate la macerat timp de două săptămâni, ingredientele dau naştere la acest parfum, despre care eu susţin că este unic în lume. Parfumul «Vert de Toma» este un parfum comestibil pentru el, ea şi deserturi. Poate fi folosit şi pentru corp, în loc de aftershave“, îşi descrie produsul chef-ul din Alba Iulia.

Parfumul comestibil „Vert de Toma“ va fi lansat oficial în cadrul festivalului Alba Carolina Food Fest 2017. Tot în cadrul acestui festival, chef-ul şi-a propus să realizeze un salam de biscuţi în lungime de 10 metri.

Citeste mai mult: adev.ro/opcw8c

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.