Un birou proiectare – cea mai buna alegere!

0

Un proiect pentru extinderea unei case sau pentru constructia unei case are nevoie de un specialist de la un birou de proiectare. O structura compusa doar din experti, un birou de proiectare este cea mai buna alegere pentru demersurile si realizarile tale. 

Abilitatile unui birou de proiectare

Biroul de proiectare este acolo pentru a te sfatui si a te sprijini pe tot parcursul constructiei tale. In timp ce unii sunt destul de generalisti si pot ramane alaturi pe tot parcursul proiectului, altii sunt foarte specializati si vor oferi expertiza lor asupra unui anumit aspect al proiectului. 

La solicitarea clientului sau a managerului de proiect, biroul de proiectare va efectua calcule si desene de lucru, care ii vor permite sa faca recomandari personalizate si sa propuna solutiile adecvate pentru realizarea lucrarii.

Daca, ca persoana fizica, lucrezi cu un arhitect independent pe santierul tau de constructie sau pentru extindere, acesta isi va putea rafina propunerile cu ajutorul studiilor efectuate de biroul de proiectare. Mai mult decat atat, in cazul unor defectiuni sau probleme, daca arhitectul a apelat la un birou de proiectare, acesta din urma isi va asuma responsabilitatea.

De ce sa apelezi la un birou de proiectare ca persoana fizica?

Apelarea la un birou de proiectare va constitui o cheltuiala suplimentara de inclus in proiectul de constructie sau extindere, dar care va aduce multe beneficii, incepand cu un interlocutor unic, specialist in domeniul sau.

Proiectarea cladirii. Consultarea unui birou de proiectare in timpul proiectarii cladirii de care ai nevoie va permite sa ai raspunsuri la toate intrebarile tehnice, in special la cele referitoare la anumite standarde.  

Un alt avantaj pe care il vei gasi in consultarea unui birou de proiectare este ca acesta va verifica intocmirea caietului de sarcini si a contractelor pentru firme. De asemenea, biroul de proiectare va putea consulta si analiza ofertele multiplelor companii care vor interveni pe santierul tau (calitatea lucrarii, pret, respectarea legii, asigurari etc.).

Monitorizarea lucrarilor. In fine, apelarea la un birou de proiectare iti va permite o mai buna monitorizare a santierului tau, prin diferitele verificari pe care acesta le va efectua pe parcursul proiectului. Pe langa asigurarea materialelor folosite, respectarea termenelor si calitatea lucrarii, biroul de proiectare va intocmi si un dosar in care sunt enumerate lucrarile efectuate precum si materialele folosite.

Sa te insoteasca cineva in toate proiectele care sunt importante pentru tine, cineva profesionist, este un lucru foarte important. Inovatiile si tehnologiile sunt cele care evolueaza foarte repede deci este extrem de important sa ai alaturi de tine doar profesionisti. Un birou de proiectare are cei mai buni profesionisti care vor raspunde unor nevoi specifice si tehnice. Cel mai important lucru pentru tine si proiectul tau de constructii!