Trenduri pe care să le urmărești când vine vorba de accesorizarea smartphone-ului tău

0

Piața de smartphone-uri este poate cea mai volatilă dintre toate când vine vorba de ritmul cu care tehnologia de vârf este adoptată. O dată la câteva luni, marii producători lansează noi și noi modele, care oferă un spectru larg de opțiuni adaptate atât nevoilor cât și dorințelor utilizatorilor. Odată cu această piață, evoluează și trendurile accesoriilor disponibile pentru fiecare model în parte. 

Dacă în urmă cu doar câțiva ani husa avea doar o funcție practică pentru protejarea ecranului și a carcasei telefonului, astăzi are și un rol estetic. Așa se face că pe această piață au intrat și marile case de fashion, care oferă accesorii care pot depăși uneori chiar și costul telefonului în sine.

Tendințe și accesorii 

Husele personalizate și gamele concepute de designeri și case de modă celebre nu mai sunt doar un moft, ci un adevărat trend în piața de IT&C. Astfel, îți poți achiziționa accesorii semnate de Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix, Kenzo, dar și produse aparținând unor mărci precum: Ferrari, Guess, BMW.

Stiluri 

O carcasă de silicon cu margini înalte este mai degrabă o opțiune implicită odată cu achiziționarea unui telefon vârf de gamă. Vei găsi huse de Galaxy Note 10 Plus, de exemplu, într-o gamă variată de culori, texturi și materiale. Alegerea pe care o faci nu mai ține atât de aspectul practic, cât mai ales de stilul vestimentar al utilizatorului. 

Sustenabil

Trendul materialelor sustenabile a pătruns și piața accesoriilor pentru smartphone-uri, nu puțini producători adoptând materiale precum pielea ecologică, plasticul reciclat sau diversele aliaje cu aluminiu sau alte metale.

Rezistent

O husă din kevlar oferă mai mult decât confortul unei protecții ridicate, materialul având și un design minimalist, elegant, greu de ignorat. Tot în această categorie intră și husele cu nivel ridicat de rezistență la șoc și zgârieturi, care se inspiră din stilul industrial. 

Sticla 

Tot în categoria materialelor rezistente care oferă și un aspect inedit sunt husele și carcasele cu inserții de sticlă. Accesoriile 360 cu sticlă și în spate și în față sunt deja un trend, popularitatea lor fiind în continuă creștere.

Baterii externe 

Sigur că trendul în tehnologie este dictat și de nivelul de folosire. Performanța vine și cu un consum de baterie ridicat, motiv pentru care tot mai mulți utilizatori iau în calcul și cumpărarea unei baterii externe odată cu noul telefon. 

Încărcător wireless 

Viteza este definiția tehnologiei în acest secol, iar asta aduce de la sine nevoia unor metode de încărcare rapidă și confortabilă. De aceea, majoritatea modelelor noi au funcție de încărcare wireless. Un încărcător performant va permite ca acest proces să fie rapid. 

Selfie stick 

Cu toate că nu este un accesorii nou, selfie stick-urile rămân un trend și anul acesta pentru simplul motiv că smartphone-urile înlocuiesc treptat orice alt dispozitiv. Practic, telefonul ține acum locul unui laptop, calculatorul de acasă fiind de multe ori pus pe locul doi în preferințele de folosire, dar și al unui aparat de fotografiat personal. 

Suportul auto 

Pe măsură ce piața se dezvoltă, accesoriile de telefoane pentru mașină împrumută și ele din stilurile vestimentare. Așa se face că un suport auto pentru telefon nu mai este doar un loc unde îți pui dispozitivul cât timp mergi cu mașina, ci mai degrabă o mică piesă inedită de mobilier, care înfrumusețează interiorul automobilului tău.