Home / Life / Trei ceaiuri cu care poți înfrunta frigul
Foto: Pixabay.com

Trei ceaiuri cu care poți înfrunta frigul

Sistemul nostru imunitar este mai șubred în sezonul rece, așa că va trebui să acorzi mai multă atenție alimentației pe care o ai, când termometrele indică temperaturi mai mici de 10 grade Celsius. Hidratarea organismului este la fel de importantă, dacă vrei să nu te confrunți cu vreo răceală sau să pierzi momente importante din familie ori de la birou, din cauza unei viroze care te ține la pat zile întregi. Tot cei doi litri de lichide sunt recomandați, chiar dacă afară nu mai e zăpușeală, pentru că numai astfel vei putea lupta să ții bolile la distanță.

Vestea bună este că în sezonul rece poți „fenta” puțin regulile și poți bea în loc de apă multe ceaiuri. Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune plante din care îți poți prepara băuturi calde delicioase, pune ibricul la fiert, pregătește ceainicul și citește în continuare.

Mușețelul

Chiar dacă această plantă pare să fie uitată pe rafturile magazinelor, unde arome care mai de care mai sofisticate au apărut, mușețelul este o binecuvântare pentru cei care se confruntă cu un nivel al stresului ridicat. Un remediu împotriva bacteriilor, a virușilor și a fungilor, mușețelul este soluția ideală și pentru cei care au probleme cu somnul. Organismul tău va produce mai multe limfocite de tip B și celule macrofage, care sunt, de fapt, celulele albe din sânge, adică cele care luptă cu bolile. Această plantă poate fi delicioasă în ceaiuri, dacă adaugi și puțină zeamă de lămâie, dar care trebuie băute cu măsură, pentru că îți poate provoca stări de greață.

Ceaiul verde

În China, acest tip de ceai este folosit în medicină de peste 4.000 de ani și a ajuns să fie preferat și la noi de mult timp. Se știe că este plin în antioxidanți, care îți vor întineri pielea și vor alunga răcelile. Poluarea, stresul sau factorii chimici îți pot afecta sănătatea, nu și dacă le combați cu un ceai verde. Nici cu acesta nu e bine să exagerezi, pentru că, băut în exces, poate avea un efect laxativ.

Ginsengul

Tot chinezii au descoperit capacitățile terapeutice ale acestui produs și credeau despre el că îți prelungește durata vieții. Astăzi, el nu mai este considerat a fi un elixir care îți va dărui o tinerețe fără bătrânețe sau o viață fără de moarte, dar este apreciat pentru stimularea producerii de celule albe din sânge. Acestea luptă împotriva infecțiilor sau a bolilor de orice fel, inclusiv împotriva cancerului. Băut în cantități normale, fără a depăși o doză de două-trei ceaiuri pe zi, ginsengul te va ține sănătos și în acest sezon. Dacă vei exagera cu cantitatea zilnicp ingerată, ar putea să-ți provoace insomnii.

Bucură-te de orice moment al anului și ține mereu aproape o cană cu ceai, ca să fii sănătos și hidratat, mai cu seamă toamna și iarna.

About paginadelifestyle

Check Also

Ceaiul de iasomie combate stresul și depresia

Ceaiul de iasomie nu este doar un ceai delicios, ci are beneficii nebănuite pentru sănătate. ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.