Tratamente pentru păr cu ulei de măsline

0
Foto: unica.ro

Uleiul de măsline este apreciat de secole pentru proprietățile hidratante și calmante pe care le are asupra podoabei capilare. Acizii grași, vitaminele și antioxidanții din componența sa previn deteriorarea părului.

În sezonul rece, părul are de suferit, de aceea este important să-l îngrijești corespunzător. Datorită umidității scăzute din încăperi, a aerului rece din exterior, dar și a vântului, capătă un aspect tern și devitalizat. Câteva măști cu ulei de măsline îi pot reda vitalitatea.

Amestec pentru păr fragil

Dacă ai părul fragil și vârfurile despicate, amestecă într-un bol 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet de mere și un gălbenuș, până obții o compoziție omogenă. Aplică pasta pe vârfuri și strânge părul într-un coc și acoperă capul cu o cască de duș. Lasă să acționeze 40 de minute, apoi clătește. Gălbenușul întărește firele, uleiul le hrănește, iar oțetul dă strălucire.

Remediu fructat pentru păr degradat

Părul tău este deteriorat după ce a trecut prin numeroase ședințe de întindere cu placa? Un tratament cu avocado și ulei de măsline îl va ajuta să-și recapete hidratarea și elasticitatea. Amestecă într-un vas conținutul unui fruct cu 2 linguri de ulei de măsline. Aplică pasta pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri, masând bine scalpul . Las-o să acționeze 30 de minute, după care clătește.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!