Totul despre semintele de cannabis autoflowering

0
314

Daca esti colectionar sau pasionat de botanica, cu siguranta ai auzit ca semintele de cannabis autoflowering au o productie slaba, fenotipurile lor sunt instabile si sunt mult mai putin potente decat celelalte soiuri cu care se inrudesc. Poate ca in trecut aceste lucruri erau valabile, insa multi botanisti au depus eforturi intense pentru ca in prezent sa aiba parte de ceva care parea imposibil odinioara: seminte de cannabis autoflowering capabile de o productie bogata si fenotipuri stabile.

Ce sunt semintele de cannabis autoflowering?

Semintele de cannabis autoflowering nu depind de lumina pentru a inflori. Dupa ce germineaza si apar frunzele, incep sa infloreasca in mod automat, fara a avea nevoie de cicluri de lumina/intuneric. Toate semintele de cannabis autoflowering sunt rezultatul unei incrucisari de Sativa si Indica cu Ruderalis.

Ruderalis este un soi de cannabis care a evoluat pentru a putea creste in nordul Rusiei, unde in timpul verii este expus luminii solare intre 18-24 de ore pe zi. Spre sfarsitul verii, cand ziua devine mai scurta, este deja mult prea frig pentru ca planta sa mai poata inflori. Deoarece au la dispozitie mai putin timp pentru a inflori, soiul Ruderalis are dimensiuni mai mici decat rudele sale, Sativa si Indica.

Semintele de cannabis standard au nevoie de un ciclu special de lumina/intuneric pentru a se stimula inflorirea. Daca semintele de cannabis Ruderalis ar urma acelasi ciclu de lumina, toate florile sale ar ingheta inainte de a produce noi seminte. Asadar, in mod natural, soiul Ruderalis s-a adaptat si a dezvoltat capacitatea de a inflori dupa numai trei saptamani de la germinare, cat inca temperaturile din acele regiuni sunt prielnice.

Termenul de “Ruderalis” provine din cuvantul germanic “ruderal”, folosit pentru a denumi ierburile care cresc pe marginile drumurilor.

Avantajele semintelor de cannabis autoflowering

infloresc rapid

– nu au nevoie de camere separate pentru starea vegetativa si cea de inflorire

– plante de diferite varste pot fi crescute impreuna

Asa-zisele dezavantaje ale semintelor de cannabis autoflowering provin mai mult din nemultumirea consumatorilor de cannabis recreational. In mod natural, semintele de cannabis autoflowering din soiul Ruderalis au un continut foarte scazut de THC, iar efectele psihoactive sunt foarte slabe sau inexistente.  Insa partea buna a lucrurilor este ca au un continut bogat de canabidiol (CBD), drept pentru care pot fi utilizate la obtinerea uleiului de cannabis, cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra organismului.

Exista multe varietati de canepa (cannabis) industriala, iar unele dintre acestea provin din soiul Ruderalis. FIN-314, cunoscut si sub numele de Finola, este un soi de seminte cannabis autoflowering creat in 1995 pentru a fi cultivat in Finlanda, in scopuri comerciale. Concentratia de THC a acestui soi a fost limitata pentru a se incadra in normele legale ale tarii. Desi are un continut foarte scazut de THC, FIN-314 este bogat in CBD si este utilizat in scopuri medicinale, in terapiile cu canabidiol. De asemenea, soiul Ruderalis de origine rusa este utilizat cu succes in industria de canepa pentru fibre, seminte de cannabis si ulei CBD.

Acest articol are scop pur informativ. Nu sustinem, nu incurajam si nu promovam in niciun fel consumul sau traficul de substante ilegale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here