Top corpuri de iluminat potrivite pentru living

0

Lumina este un aspect foarte important pentru orice locuinta. Oamenii prefera sa traiasca in conditii de iluminare bune, sa aiba atat lumina naturala, cat si lumina artificiala, care sa ii ajute sa isi duca sarcinile la bun sfarsit.

Livingul este una dintre incaperile locuintei unde se strange, in general, toata familia, unde se primesc musafirii si unde oamenii isi petrec timp de calitate alaturi de cei dragi.

Pentru aceasta camera, alegerea unor corpuri de iluminat este foarte dificila, deoarece pe piata sunt atat de multe modele disponibile, iar uneori oamenii sunt tentati sa aleaga tot un candelabru clasic, fara a lua in calcul si ofertele moderne de corpuri de iluminat.

Tipuri de corpuri de iluminat pentru living

Livingul este, in general, o incapere impartita in mai multe zone, avand atat o zona de relaxare, formata din canapea si fotolii sau un coltar, cat si o zona de dining sau un spatiu de lucru, pentru persoanele care au un birou la domiciliu.

Oricat de tentant ar arata un candelabru pentru living, aceasta nu mai este o idee buna si nici la moda. Candelabrele sunt potrivite pentru incaperi mari, inalte si spatioase, iar livingurile de la bloc nu prea intrunesc aceste conditii.

In schimb, proprietarii pot alege o lustra pentru living, aceasta fiind pozitionata deasupra mesei de dining sau a masutei pentru cafea. In functie de dimensiunile livingului, proprietarii pot alege lustre cu doua sau cu trei becuri.

Lampadarul este un corp de iluminat care nu trebuie sa lipseasca din zona de relaxare, ci trebuie asezat langa canapea sau intre canapea si fotoliu. Acesta are rol de iluminat, precum si rol decorativ.

Persoanele care au un birou montat intr-un colt al livingului se pot orienta catre o veioza, iar spoturile luminoase si luminile decorative indirecte pot deveni elementul cheie al iluminarii acestei camere.

Factori decizionali in alegerea corpurilor de iluminat pentru living

In primul rand, proprietarii trebuie sa se hotarasca unde va fi asezat corpul de iluminat. Unele corpuri se prind de perete, altele de tavan. Sunt disponibile candelabre, lustre si plafoniere care se monteaza pe tavan, precum si aplice care se monteaza pe perete. Veiozele, lampile si lampadarele sunt corpuri de iluminat care sunt independente.

De asemenea, in alegerea corpului de iluminat pentru living, clientii trebuie sa decida asupra zonei de interes in care acesta va fi montat, daca este necesar pentru iluminat principal sau secundar, daca va fi montat in zona de relaxare, cu posibilitatea de a lucra la intensitatea luminii, sau in zona de dining.

Aspectul corpului de iluminat pentru living este foarte important, deoarece trebuie ales astfel incat sa se potriveasca cu stilul camerei in care va fi montat.

Cu alte cuvinte, clientii pot alege o lustra care sa ofere originalitate camerei, un lampadar chic langa fotoliul preferat sau o veioza moderna pe birou. Livingul este una dintre incaperile in care oamenii isi petrec mult timp in compania celorlalti, fie ca este vorba despre membrii familiei, fie ca este vorba despre prieteni, de aceea are nevoie de o iluminare perfecta.