Top 6 greșeli de evitat în amenajarea livingului

Amenajarea livingului necesită, poate, o atenție deosebită, mai ales pentru că este camera în care sunt primiți invitații, dar și locul în care petrecem cea mai mare parte a zilei. Drept urmare, acest spațiu trebuie să respecte două reguli principale: să ofere confort și să fie amenajat corect. Ca atare, trebuie să cunoașteți și să evitați cele mai frecvente 6 greșeli de decorare a camerei de zi: 

1. Nu alegeți mobilier confortabil

Într-un showroom de mobilier, majoritatea oamenilor tind să aleagă ceea ce arată bine. Luați în considerare modul în vă simțiți atunci când vă așezați pe o canapea sau pe fotolii pentru că sunt bunuri pe care le veți utiliza probabil pentru următorii zece ani. Canapele fără brațe sunt elegante, iar scaunele din piele pot arăta divin, dar este foarte posibil ca nici unele, nici celelalte să nu ofere gradul de confort dorit.

2. Nu luați în considerare dimensiunea camerei

Mobilier prea mare pentru o cameră, sau tablouri de dimensiuni prea reduse și un covor mic în mijlocul unui living mare. Acestea sunt greșeli frecvent întâlnite în camerele de locuit de pretutindeni. Decorați exact spațiul de care dispuneți și nu uitați că deși o anumită piesă de mobilier arată bine într-un showroom, nu înseamnă neapărat că se va potrivi și în livingul de acasă.

3. Nu vă gândiți la faptul că familia se poate extinde

O canapea elegantă creată de un designer priceput poate părea incredibilă în showroom, iar covorul de lână într-o nuanță rafinată de bej poate arăta chiar mai bine în sufragerie. Dar, dacă în casă există copii de vârste mici sau animale de companie, ori dacă vor apărea pe viitor,  optați pentru mobilier și accesorii de decor mai practice și mai ușor de curățat.

4. Ignorați uzura obiectelor și reparațiile necesare

Este nevoie doar de puțină atenție pentru a observa uzura obiectelor și reparațiile necesare în camerele noastre de zi. La urma urmei, ne vedem camerele de zi în fiecare zi și ne-am obișnuit. Vestea bună este că nu sunt necesare multe eforturi pentru a conferi camerei de zi un alt aspect. Înlocuirea sau renovarea mobilierului, a pereților și podelelor se pot face într-un timp relativ scurt și cu un buget restrâns, dacă pretențiile nu sunt exagerate.

5. Vopsiți pereții înainte de a alege mobilierul

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care o puteți face în amenajarea

Livingului. Alegerea vopselei pentru pereți ar trebui să fie una dintre ultimele lucruri la care să vă gândiți. Mobilierul și decorațiunile trebuie să fie alese primele,pentru că este lt mai ușor să adaptați culoarea pereților în funcție de nuanța canapelei, decât invers.

6. Împingeți toată mobila împotriva pereților

Stiu ca este tentant, dar decoratorii stiu ca impingerea tuturor mobilierului impotriva unui perete poate face de fapt o camera de zi mica arata mai inghesuita. Și conversațiile nu ar trebui să fie ținute de la 15 metri distanță. Dacă aveți o sufragerie mare, utilizați mobilierul și accesoriile pentru a crea spații de locuit în loc de un spațiu mare.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular