Top 5 flori cu care nu dai greș de Valentine’s Day

0
Foto: Magnolia

Chiar dacă nu există reguli stricte pe care să le urmezi când oferi flori persoanei iubite, există cu siguranță flori potrivite și flori mai puțin potrivite pentru a transmite un mesaj de iubire. Dacă acorzi atenție semnificației florilor, va fi mult mai ușor să iei cea mai bună decizie atunci când vrei să spui „Te iubesc”.

Floriștii de la MAGNOLIA au întocmit un top 5 cu cele mai potrivite  flori de Valentine’s Day care, prin simbolistica lor, te pot ajuta să faci o declarație frumoasă de iubire.

1. Trandafirii

Trandafirii, în special cei roșii, sunt, prin excelență, florile iubirii.  Asociați cu Aphrodita, zeița dragostei, trandafirii roșii sunt cel mai puternic simbol al romantismului. Alege-i drept cadou dacă vrei să faci o declarație pasională. Și ce ocazie mai bună ai putea avea, dacă nu chiar ziua dedicată iubirii?

O alegere foarte inspirată și, în același timp, în trend sunt trandafirii criogenați. În cupolă de sticlă sau în aranjamente impresionante, trandafirii criogenați sunt apreciați pentru faptul că rezistă până la 25 de ani, devenind astfel un simbol al iubirii durabile.

Și în acest an trandafirii conservați sunt unul dintre cele mai căutate cadouri de Valentine’s Day.

2. Crinii

Iubirea sinceră, necondiționată, puritatea sentimentelor, noblețea și devotamentul sunt doar câteva dintre lucrurile care transformă crinii în flori potrivite pentru a-ți arăta iubirea față de persoana dragă.

Dacă ai planuri mari de Valentine’s Day și vrei să îți ceri iubita în căsătorie, un buchet care conține și crini va face momentul și mai special prin simbolurile sale deoarece crinii sunt florile asociate căsătoriei.

3. Lalelele

Poate nu multă lume știe că lalelele roșii sunt simbolul iubirii perfecte, al dragostei nemuritoare și fără limite. În epoca victoriană, declarațiile de dragoste erau mereu însoțite de lelele roșii. Nu ezita, așadar, să le dăruiești iubitei sau soției de Ziua îndrăgostiților.

Lalelele mai simbolizează și noile începuturi, așa că, dacă ești la începutul unei relații, un buchet cu lalele colorate este extrem de potrivit.

4. Orhideele

Iubirea rafinată și sofisticată se potrivește perfect cu frumoasele orhidee. Specii precum Cymbidium, Dendrobium sau Phalaenopsis vor fi mereu bine primite de o persoană elegantă. Ele sunt simbolul afecțiunii profunde, așa că poate fi un cadou inspirat pentru cea pe care o iubești. Poți alege buchete care conțin orhidee, dar și planta în ghiveci este o variantă cu care nu vei da greș.

5. Alstroemeria

Cunoscută drept crin incaș sau crin peruvian, Alstroemeria este și ea un simbol al iubirii și devotamentului. În multe părți ale lumii este una dintre cele mai căutate flori de Valentine’s Day. Poți alege un buchet alcătuit exclusiv din crini peruvieni, dar trebuie să știi că este foarte potrivită și în combinații cu alte flori deoarece, fiind ramificată, umple foarte frumos un buchet și îi conferă volum.

Acestea sunt, așadar, din punct de vedere simbolic, cele mai potrivite flori pentru persoana iubită. Le găsești pe toate în florariile MAGNOLIA sau online pe www.magnolia.ro !