Terapii alternative folosite de vedetele de la Hollywood

0

Medicina alternativa începe să câștige din ce în mai mulți adepți la nivel mondial. Nici vedetele de la Hollywood nu se dau în lături de la a încerca diferite tratamente neconvenționale.

Terapiile alternative sunt în general practicile care nu fac parte din îngrijirea standard.

Pentru cei care își doresc să încerce tratamente cât mai puțin invazive, există o mulțime de alternative din care pot să aleagă, unele dintre ele fiind practicate chiar în spitale sau clinici medicale.

Unele, cum ar fi medicina tradițională chineză sau ayurveda, au o istorie lungă și bogată de vindecare. Altele, precum chiropractica, sunt practicate la scară largă și cercetate. Studiile au arătat că aceste sisteme de tratament pot avea efecte pozitive și chiar curative asupra celor care le încearcă.

Dar hai să vedem câteva dintre aceste terapii alternative și ce vedete le promovează:

Lui Gwyneth Paltrow îi place cupping-ulActrița Gwyneth Paltrow a fost o prima celebritate care s-a declarat fană a terapiilor alternative, în special a medicinei tradiționale chineze și cupping-ului, pe care le aplică încă din 2004.

„Medicina orientală are o abordare diferită de cea occidentală – este mai holistică. Am fost ajutată enorm de diferite practici care ajută corpul să se vindece singur.”

Provenind din Egiptul antic, Grecia și China, cupping-ul este denumit după cupele de sticlă utilizate în tratament. În cupele de sticlă se creează un vid, iar apoi sunt plasate cu capul în jos pe pielea ta, creând o aspirație ușoară. Cupping-ul aduce energie “chi” și sânge la suprafața corpului pentru a trata durerile musculare.

Nicole Kidman practică meditația transcendentală


Timp de 20 de minute pe zi, actrița Nicole Kidman practică meditația transcendentală pentru a atinge echilibrul.

„Am început la vârsta de 20 de ani și am învățat beneficiile”, spune Kidman. „Folosesc chiar o aplicație de meditație pe telefon.”

Meditația transcendentală te ajută să ajungi la o stare de conștientizare dincolo de ceea ce experimentezi în mod normal. Și, contrar a ceea ce cred mulți, nu e nevoie să îți golești mintea. Așază-te confortabil, închide ochi și încearcă să te concentrezi pe respirație. Ideal ar fi să practici cel puțin 10 minute pe zi.

La început s-ar putea să te simți neliniștită, dar pe măsură ce practici o să vezi că vei reacționa mai bine la stres și vei avea o concentrare mai bună.

Uma Thurman practică cristaloterapia

Cu un nume derivat din mitologia budistă, Uma Thurman nu ar trebui să aibă probleme cu seninătatea, dar actrița nominalizată la Oscar folosește alte câteva terapii alternative pentru a-și menține echilibrul.

Thurman este una dintre vedetele care practică cristaloterapia. Conform practicanților cristaloterapiei, anumite pietre prezintă energii specifice care pot afecta starea de spirit și bunăstarea. Thurman poartă un colier de cornelină pentru vitalitate și fericire, potrivit unui articol din revista Redbook din 2004.

Paul McCartney practică tehnica Alexander

Mai multe ziare din Marea Britanie au scris că legenda Beatles, Paul McCartney, este un practică tehnica Alexander.

Deși nu este considerată în sine un tratament, tehnica Alexander este o terapie alternativă care include o serie de mișcări menite să schimbe echilibrul, mișcarea, respirația și gândirea.

Actorul Frederick Alexander a dezvoltat tehnica în anii 1940 pentru a-și ajuta vocea și respirația.

Medicina generală a făcut puține studii despre tehnica Alexander; cu toate acestea, unele studii mici din Marea Britanie au arătat că tehnica Alexander este mai eficientă decât masajul sau exercițiile pentru durerile de spate.

Christy Turlington este fană ayurveda

Multe vedete, cum ar fi Madonna, Goldie Hawn și Cherie Blair, apelează la terapii alternative, cum ar fi ayurveda, pentru a găsi echilibru. Supermodelul Christy Turlington este unul dintre cei mai acerbi și practicanți vocali ai ayurveda, un sistem de medicină tradițională care își are originea în India.

„Prin practica mea de yoga am fost atrasă de ayurveda, o filozofie similară și, de asemenea, de lucruri care sunt în general mai bune pentru mine”, a spus Turlington într-un interviu pentru revista Psychology Today. “Ayurveda este o știință foarte complexă, care are o vechime de 5.000 de ani. Toți avem toate cele trei dosha și toate cele cinci elemente ale naturii în fiecare dintre noi în grade diferite, ceea ce face ca fiecare dintre noi să fie un individ”.

Echilibrul dintre aceste cinci elemente naturale și trei doshe, sau substanțe corporale, este important pentru sănătate și fericire, spun susținătorii acestei terapii alternative. Ayurveda acordă, de asemenea, importanță exercițiilor fizice, yoga și meditației.

Turlington este, de asemenea, unul dintre fondatori companiei ayurvedice de îngrijire a pielii Sundari, care în sanscrită înseamnă „femeie frumoasă”.

Sursa foto: facebook.com