Terapia prin plutire – beneficii clare, certificate de studii internaționale importante

0

Din ce în ce mai multă lume începe să știe ce înseamnă o ședință de terapie prin plutire și beneficiile pe care aceasta le poate aduce organismului uman.

Se fac studii în legătură cu aceste camere de privare senzorială de multă vreme și se vor mai face. Este trist însă faptul că interesele sunt mari în industria farmaceutică și de aceea toate metodele naturale, ușoare, de îmbunătățire a stării de sănătate a oamenilor sunt privite cu multă circumspecție de către marii jucători din sectorul producerii de medicamente. Inclusiv terapia prin plutire.

De ce să nu iei medicamente cu pumnul pentru o banală durere de cap, de ce să nu urmezi tratamente cu hapuri ce se întind pe ani ani întregi pentru a ține sub control durerile de spate sau articulare, în loc să apelezi la metode ieftine și la îndemînă prin care să obții aceleași rezultate sau unele chiar mai bune? Iată ce gândesc marile concerne de medicamente.

Alege terapia prin plutire, pentru un flux sporit de stare de bine

Din fericire, iată că și în București funcționează de ceva vreme un centru în care clienții interesați pot să beneficieze de avantajele oferite de terapia prin plutire.

Mărturiile persoanelor ce au urmat asemenea sesiuni de plutire în apă salină cu o concentrație specială sugerează că timpul petrecut  într-un rezervor/bazin de privație senzorială poate avea multe beneficii la oamenii sănătoși, ba chiar și la cei cu anumite afecțiuni (evident, în cazul celor din urmă este totuși necesar avizul medicului curant).

S-a constatat că după ce petreci o perioadă într-o astfel de cameră specială, te poți bucura de relaxare musculară, de un somn mai bun, de scăderea durerii, a stresului și a unor forme mai simple de anxietate.

Apa dintr-un astfel de bazin este încălzită la temperatura pielii și aproape saturată cu sare Epsom (sulfat de magneziu), oferind flotabilitate, astfel încât îl ajută pe cel ce alege să experimenteze această terapie ca să plutească la suprafața ei, chiar dacă nu știu să înoate.

Cercetările internaționale au decis: terapia prin plutire chiar are efecte pozitive!

Conform unui articol publicat în 2014 în “European Journal of Integrative Medicine”, plutirea într-un rezervor de privare senzorială a fost găsită în urma desfășurării mai multor proiecte de cercetare, drept o modalitate simplă și nepericuloasă capabilă de a crește originalitatea, imaginația și intuiția, ceea ce poate conduce, per total, la sporirea creativității pe toate planurile. Aviz scriitorilor, muzicienilor, artiștilor plastici, chiar și actorilor aflați în pană de inspirație!

Există deja multe dovezi internaționale în sensul că privarea senzorială temporară poate îmbunătăți vizibil concentrarea și poate conduce, de asemenea, la o gândire mai clară și mai precisă. Acest lucru este în strânsă legătură cu învățare îmbunătățită și performanță sporită privind toate formele de educație, inclusiv la locul de muncă.

Un alt studiu, des citat în literatura de specialitate, efectuat în străinătate în anul 2016 pe un număr important de sportivi de elită a descoperit că terapia prin plutire a îmbunătățit recuperarea psihologică necesară acestora în urma antrenamentelor și competițiilor solicitante pe care le-au desfășurat.

Totuși, cele mai multe dovezi privind beneficiile urmării unei suite de sesiuni de plutire într-o cameră de privare senzorială se referă la faptul că această procedură generează în cele mai multe cazuri sentimente de fericire copleșitoare, de euforie. Oamenii care au testat plutirea în soluție salină în astfel de bazine închise au mărturisit că ulterior au avut o euforie ușoară, creșterea stării de optimism.

Alții au relatat și trăirea unor experiențe spirituale deosebit de agreabile, instalarea în mintea lor a unei păci interioare profunde, apariția unui soi de sentiment total nou de renaștere, de recăpătare a vitalității, a poftei de a trăi viața la maxim de calitate posibilă.

Vrei și tu să testezi plutirea în siguranță în București?

Fă-ți o rezervare acum prin email sau telefonic folosind următoarele date de contact:

Rezervări Email – office@thefloatroom.ro

Rezervări Telefonice – 0745 304 150