Statul vrea să mute cazinourile înafara localităților. Ce soluții sunt pentru jucători?

0
Foto: Sursa foto: Unsplash.com

În cursul acestei veri, parlamentarii puterii au născocit un proiect de lege prin care sălile de jocuri de noroc de pe teritoriul României să fie scoase în afara localităților, licența urmând să fie acordată în funcție de numărul de locuitori ai unei localității, astfel încât să existe doar o agenție de acest fel la 20.000 de locuitori.

Această inițiativă a fost adoptată la începutul acestei luni de către senatori, propunerea urmând să meargă la Camera Deputaților, ca for decizional. Ulterior, legea va merge spre promulgare la Președintele României și apoi pentru publicare în Monitorul Oficial.

Conform proiectului de lege, spațiile destinate jocurilor de noroc vor fi situate la cel mult 50 de indicatorul de limită teritorială al orașului sau comunei. Sunt vizate toate cazinourile, agențiile de pariuri și locațiile cu păcănele, fiind exceptate doar agențiile Loto.

Având în vedere aceste prevederi legale care vor intra curând în vigoare, ce soluții există totuși pentru jucătorii pasionați și care erau obișnuiți să frecventeze o anumită locație fizică aflată în proximitate?

  1. Cazinourile virtuale

Odată cu avântul tehnologic și accesul deschis și cvasi-gratuit la internet, cazinourile au devenit din ce în ce mai populare în rândul pasionaților de jocuri de noroc. Deși ele nu includ experiența senzorială dintr-un cazinou clasic, jucătorii au început să le prefere tot mai mult astfel încât această alternativă a devenit treptat una mai mult decât oportună și demnă de luat în seamă de către cei care se vor simți constrânși prin noua lege.

Ce alte avantaje ai dacă optezi pentru un cazinou online?

Mersul la un cazinou offline, tradițional, poate fi deprimant sau chiar demoralizator pentru începători ca urmare a necunoașterii regulilor și a fenomenului. Pe de altă parte, cazinourile online vin cu o serie de instrucțiuni și îndrumări care te ajută să te descurci în lumea jocurilor de noroc, fără probleme. În plus, există platforme dedicate, cum e Jucătorul.ro, care pune la dispoziția celor neinițiați ghiduri complete pentru cele mai populare jocuri de noroc, dar și sfaturi despre cum să bați casa.

De asemenea, cazinourile online oferă o varietate mult mai mare de opțiuni în ceea ce privește jocurile. Așadar, dacă nu-ți place un anume joc sau poate locația ți se pare puțin ciudată, nu ești nevoit să te deplasezi la alt cazino, ci poți să o faci extrem de simplu, din câteva click-uri. În plus, în lumea virtuală a jocurilor ai mereu mese libere unde te poți juca nestingherit, fără presiunea timpului sau a celorlalți jucători.

            Nu în ultimul rând, în cazul cazinourilor virtuale te poți bucura de joc din confortul spațiului personal sau din oricare alt loc pe care îl consideri potrivit, fără să fi nevoit să ieși din casă.

  1. Cazinoul din proximitate

Proximitatea, în acest caz, se referă la cel mai apropiat cazino față de locația ta obișnuită. De exemplu, dacă s-a desființat o agenție aflată în apropierea casei, cu siguranță vei găsi alta, într-o zonă pe care o frecventezi sau pe care o vizitezi ocazional. Astfel, dacă serviciul tău este într-o altă parte a localității sau chiar în altă localitate, poți căuta un cazinou pe traseu. Sau poate vei merge în vizită la niște rude ori un prieten. Sigur vei da de una și te vei bucura de beneficiile unui joc live, precum o fac marii jucători în cazinourile din Las Vegas.

  1. Escapadă cu prietenii

Paintball, Treasure Hunt sau trasul cu arma în poligon sunt doar câteva dintre acele jocuri extrem de potrivite pentru o ieșire în oraș cu prietenii, fie că o faci constant, fie ocazional, când vă întâlniți la o aniversare sau cu prilejul altui eveniment. Dar puteți încerca și altceva: o ieșire într-un cazino, cu distracție garantată! Și, că să nu stricați mulți bani, vă setați de la început un buget pe care să nu-l depășiți. Cu siguranță, o să fie o noapte de pomină, plină de adrenalină și voie bună. Iar dacă pentru asta trebuie să mergeți într-un cazinou aflat la o distanță mai mare față de cum erați obișnuiți, cu atât mai bine: detașarea va fi una totală, iar amintirile dintre cele mai frumoase.

            În concluzie, chiar dacă guvernul a pus gând rău pasionaților de jocuri de noroc, se pot găsi destule variante de a continua și în viitor practicarea gamblingului. Desigur, pot interveni unele schimbări, dar provocările fac parte din viața noastră și fără ele nu putem evolua ca oameni.