Pentru ca numele acestei diete ar putea da nastere unor confuzii, voi mentiona inca de la inceput ca nicio mancare nu are zero calorii. Principiul pe care aceasta dieta se bazeaza este acela al alimentelor cu un aport caloric relativ scazut, in procesarea carora organismul consuma mai multa energie decat este capabil sa furnizeze alimentul respectiv.
Pentru a intelege mai bine, iti voi da un exemplu concret – Sa luam, asadar, un mar. Marul are aproximativ 50 de calorii. Cu toate acestea, pentru ca organismul tau sa poata procesa aceste 50 de calorii, va arde mai mult de 50 de calorii, cam 75. Drept urmare, cu toate ca tu vei manca acest mar, organismul tau va arde in plus 25 de calorii, scrie divahair.ro
Principiile dietei cu calorii negative
Se spune despre aceasta dieta ca a fost pusa la cale de un medic cardiolog, pentru a-i ajuta pe pacientii sai cu boli de inima sa slabeasca rapid si sanatos. Deoarece alimentele incluse in aceasta dieta ard, dupa cum am spus, mai multe calorii decat aportul lor caloric, acest lucru determina organismul sa “consume” din grasimile stocate, iar pierderea in greutate se face intr-un ritm destul de alert.
Iata, in continuare, lista alimentelor cu calorii negative:
Fructe – merele rosii, afinele, piersicile, lamaile, mandarinele, portocalele si grapefruitul , ananasul , capsunile, mango, zmeura, pepenele rosu.
Legume – andivele, castravetii, salata, sparanghelul, sfecla, varza, morcovii, telina, ceapa , ridichile, spanacul, broccoli
Alimentele de origine animala – carnea de curcan, ouale, pestele alb.
Dupa cum se poate observa, o buna parte din aceasta lista este ocupata de fructe si legume. Consumate cat mai des, si preferabil in stare cat mai proaspata, rezultatele se vor vedea rapid.
vezi continuarea pe divahair.ro!