Simfonie de primăvară în Viena

0
196

Viena, capitala Austriei, este una dintre cele mai frumoase capitale europene. Este o destinatie potrivita pentru persoanele romantice sau cele pasionate de istorie, dar si pentru amatorii de shopping si delicii culinare. Fiind capitala culturala, dispune de o infrastructura turistica foarte bine organizata si este una dintre cele mai curate si mai sigure metropole din Europa. Atractiile turistice se afla la tot pasul, trebuie doar sa ai un pic de timp sa le descoperi. Viena este un oras modern ca si arhitectura dar in acelasi timp pastreaza o parte din istorie, fapt ce ii confera un farmec aparte.

Daca v-am convins sa alegeti Viena ca si viitoare destinatie de vacanta, mai jos aveti si o lista cu cateva obiective turistice ce nu ar trebui ratate:

Palatul Schonbrunn , este cel mai cunoscuta obiectiv turistic din Viena , de aceea este frecventat anual de milioane de turisti din toata lumea. Pe langa palatul in sine, care este de altfel foarte apreciat, multi turisti sunt atrasi de gradinile interioare sub forma de labirint, sau de gradina zoologica care gazduieste numeroase specii de animale si pasari. Palatul Schonnbrunn este adesea comparat cu palatul Versailles din Franta.

Imagine similară

Catedrala SF. Stefan, cunoscuta drept simbolul libertatii Vienei , a fost construita in stil gotic si are o particularitate aparte, respectiv, acoperisul este in forma de diamant . Pe langa constructia aparte, si faptul ca a supravietuit mai multor razboaie si incendii , fac ca acest obiectiv sa fie printre cele mai vizitate din lume.

Imagini pentru Catedrala SF. Stefan viena

Mariahilferstrasse, este locul pe care amatorii de shopping il vor aprecia din prima clipa. Aici sunt concentrate magazine de renume, branduri de top pentru o gama larga de articole vestimentate si nu numai.

Aquarium, supranumit si Casa Oceanelor, este cea mai mare expozitie din Austria de vietuitoare marine si are loc intr-un buncar de aparare antiaeriana. Aici puteti admira diverse specii de pesti de apa dulce sau sarata si diverse specii de reptile. Cu putin noroc puteti asista la spectacolele live, in care scafandrii experimentati intra in acvarii si hranesc rechinii, pestii piranha sau diferite specii de reptile.

Imagine similară

Pe langa cele mentionate mai sus, mai puteti vizita palatul Hofburg, cladirea Parlamentului, palatul Belvedere sau Casa Hundertwasser.

Avand in vedere ca in luna martie , Viena se schimba radical, cei de la Z Tour au pregatit un program special cu plecare din Cluj Napoca, prin care sa luati parte la o adevarata “ simfonie de primavara”. La un tarif de doar 149 euro/pers, puteti descoperi aceasta fascinanta destinatie.

Z Tour este intotdeauna la inaltime si are pregatit medicamentul antistres pentru tine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here