Sfecla roșie – 10 beneficii uimitoare pentru sănătate

0

Sfecla roșie este un aliment cunoscut încă din vechime. Dulceața ei naturală a atras oamenii și, în secolul al XIX-lea, a început să fie folosită pentru extragerea zahărului. Cel mai bine ar fi, totuși, să fie consumată crudă, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor. Află de ce!

Sfecla roșie apare pe lista celor mai sănătoase legume, chiar dacă trebuie folosită cumpătat din cauza conținutului său mare de carbohidrați. În afara diabeticilor, majoritatea oamenilor o pot consuma fără probleme de câteva ori pe săptămână.

Sfecla roșie scade tensiunea arterială și îți dă energie

Sucul de sfeclă roșie te poate ajuta să ții în frâu hipertensiunea. Scade valorile tensiunii arteriale în câteva ore de la consumarea lui. Dacă te simți lipsită de energie, tot sfecla este răspunsul. Te ajută și în cazul în care faci efort fizic. S-a constatat că persoanele care au băut suc de sfeclă înainte să meargă la sală au rezistat cu 16 % mai mult și au făcut mai multe exerciții decât cei care nu băuseră.

Sfecla roșie reduce inflamațiile

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.