Sfaturi pentru o calatorie sigura la munte pe timpul iernii

0

Pe intreaga durata a sezonului rece din ce in ce mai multe persoane doresc sa mearga la munte pentru a practica diferite sporturi de iarna. Totusi, un astfel de traseu poate fi o adevarata provocare, pentru toti soferii, indiferent de nivelul de experienta, fapt pentru care este esential sa se ia in considerare diferite aspecte ce tin de siguranta pasagerilor. Asadar, in momentul in care un grup doreste sa calatoreasca la munte trebuie intotdeauna sa tina cont de:

Alegerea potrivita a anvelopelor va face intotdeauna diferenta

Pe piata exista atat anvelope de vara, cat si de iarna, asadar in momentul in care anotimpul se schimba, iar temperaturile scad, este important ca masina sa aiba setul de cauciucuri potrivite, pentru a evita cu succes un accident. Este extrem de important ca automobilul sa aiba doar seturile de anvelope special concepute pentru un anumit anotimp, datorita faptului ca acestea vor putea asigura atat soferilor, cat si pasagerilor, siguranta de car au nevoie, astfel incat acestia sa poata ajunge la destinatie, fara probleme.

In cazul in care se calatoreste cu rulota la munte, atunci este indicat ca soferul sa achizitioneze si un set de anvelope ranforsate, care sunt special concepute pentru astfel de autovehicule. Comparativ cu anvelopele standard, care sunt deseori utilizate pentru masinile mici, de familie, cele ranforsate sunt deseori utilizate pentru camioane sau chiar rulote, datorita faptului ca pot suporta sarcini si presiuni mult mai mari. Asadar, prin utilizarea unui astfel de set de cauciucuri se poate asigura faptul ca masina va putea functiona in parametrii optimi pe intreaga durata a traseului.

De cele mai multe ori, este indicat ca in special pe drumurile de munte starea anvelopelor sa fie impecabila, pentru a putea evita cu succes accidentarea.

Este recomandat sa existe la indemana snacks-uri si apa

Pe intreaga durata a calatoriei este recomandat sa existe snacksuri si apa in masina, pentru orice eventualitate. In momentul in care exista zapada mult prea multa, iar riscul avalanselor este unul ridicat, exista anumite portiuni din traseu unde traficul este oprit. Asadar, este esential ca in masina sa existe mancare, din cauza faptului ca aceste stopuri pot fi indelungate, iar pasagerii pot petrece o lunga perioada de timp in masina. 

In acest mod nu va exista niciun disconfort pe intreaga durata a asteptarii, deoarece pasagerii vor putea manca de cate ori simt senzatia de foamete.

Este indicat sa existe la indemana paturi si haine groase

In cazul in care exista o pana, iar masina nu mai poate produce cantitate necesara de caldura, pentru ca pasagerii sa nu mai resimta disconfortul termic, atunci paturile si hainele foarte groase sunt esentiale pentru a nu mai resimti temperaturile mult prea joase. Aceste articole pot fi impaturite si puse in portbagaj sau pot fi plasate intr-un loc pe bancheta din spate. In acest mod, se poate asigura faptul ca toti pasagerii vor avea acces la aceste articole in cel mai scurt timp. Mai mult, acestia vor avea posibilitatea sa se incalzeasca rapid, cu ajutorul acestor produse moi si confortabile.