Sfaturi pentru a alege corect spatiul de inchiriat pentru un depozit de fructe

0
Foto: unsplash.com

Exista mai multe tipuri de spatii de depozitare, iar cei care se ocupa de comercializarea fructelor sau de prelucrarea acestor apentru a obtine diverse alte produse, trebuie sa ia in calcul conditiile optime in acest sens. Nu este suficient sa caute pe internet de exemplu, depozit de inchiriat Cluj, daca sunt in aceasta zona ci vor trebuie sa se ocupe si de conditiile care fac ca fructele sa fie corect depozitate.

Spatiul trebuie sa aiba umiditatea optima

Pentru ca fructele sa nu inceapa sa isi piarda din proprietati este foarte important ca depozitul sa aiba umiditatea necesara. Cum se poate obtine o buna umiditate? Aceasta poate fi naturala sau poate fi creata artificial cu ajutorul umidificatoarelor mari.

Dar pentru ca un proprietar de depozit sa stie de ce umiditate are nevoie in depozit, va trebui sa determine pentru inceput ce umiditate are deja si care sunt recomandarile pentru fructele depozitate. Inainte de a alege un depozit de inchiriat ar trebui sa fie stabilite aceste detalii.

Temperatura conteaza

Fructele nu pot fi vandute inghetate sau cu un aspect neplacut, deci conteaza temperatura la care ajunge depozitul. In cazul in care temperatura are tendinta de a scadea extrem, este recomandat sa se foloseasca solutiile potrivite pentru a o creste. In cazul in care temperatura din depozit creste foarte mult atunci se vor folosi metode de racire a depozitului sau se va alege un spatiu optimizat in acest sens.

Ventilatia este importanta pentru prospetime

Ventilatia joaca un rol important in mentinerea fructelor si de aceea este foarte important ca toate persoanele care cauta un depozit pentru stocare unor astfel de produse sa se intereseze daca depozitul este optimizat in acest sens. Nu se pot vinde fructe cu coaja stafidita, patata, cu urme de mucegai sau care au prins un gust si un miros ciudat din cauza lipsei de circulatie a aerului.

Toate aceste detalii fac ca un depozit sa fie potrivit sau nu pentru persoanele care vor sa depoziteze fructe in cele mai bune conditii, fie pentru a le comercializa in stare cruda, fie pentru a le prelucra in diverse produse.