Sezonul răcelilor – cum te tratezi cu produse cu extracte naturale?

0

Răcelile de sezon îți dau bătăi de cap. Chiar și după ce trec cele mai multe dintre simptome, tusea rămâne o deranjantă prezență. Se accentuează la căldură în episoade de tuse continuă, are îndeosebi debut noaptea. Nu este indicat nicidecum consumul de medicamente pentru a o opri. Aceasta este de fapt reacția organismului pentru a curăţa tractul respirator.

Ce poate ajuta în cazul tusei? Poți trata răcelile, poți stimula imunitatea și ameliora sau calma tusea cu produse cu extract natural. Manicos.ro, producător de produse naturale și vegetale ne oferă și exemplul concret al produselor eficiente pentru răcelile de sezon.

Brandul este axat pe fabricarea de produse naturiste, produce gamele de cosmetice „Verre de nature”, „Verre de nature 98% Natural” și „Verre de nature 98% Vegetal” si suplimente alimentare. Pentru fiecare produs se încearcă obţinerea unei reţete cât mai curate, destinate celor care știu că se pot baza pe natural de fiecare dată, că natura oferă soluții eficiente.

Siropuri naturale, remedii benefice

Siropul cu echinacea și propolis este benefic, deoarece consumat preventiv îmbunătaţeşte raspunsul organismului în perioadele de răceală. Combinația aceasta de ingrediente stimulează imunitatea, tonifică, fiind remediu pentru stările de oboseală, astenie sau convalescență. Pentru a ajuta organismul să expectoreze, util îți va fi siropul cu miere de albine, ce favorizează fludificarea secreţiilor.

Pentru tusea ce însoțește tot tabloul clinic al răcelilor sau pentru tusea ce persistă săptămâni bune după ce răceala a fost tratată, un sirop de tuse fara zahar poate fi soluția. În variantele propuse de Manicos regăsim puterea din miere în siropuri recomandate, iar dacă preocuparea este despre cantitatea de zahăr din conținut, atunci alternativa este un sirop fara zahar, dar cu extract natural de stevie. Un astfel de sirop poate fi administrat în cazul tusei productive sau uscate, iritative.

Sunt remedii eficiente care pot fi administrate cu succes și copiilor de peste 3 ani. Nu există contraindicații, aparte de un tablou alergenic, dacă acesta există, la anumite ingrediente din conținutul acestor siropuri.

Alte remedii de la Manicos

Pentru că răcelile acționează pe mai multe căi, scurgerile nazale frecvente determină uscarea excesivă și iritarea nărilor, pielea fiind vizibil descuamată. Putem apela la uleiuri presate la rece, astfel va fi utilă  aplicarea unui strat de ulei de cocos. Un astfel de produs acționează extern având efect emolient, calmant și de hidratare.

De asemenea, Manicos propune și cateva variante de sirop de fructe. Cu o administrare ușoară, acestea pot fi considerate parte din tratamentul răcelilor sau ulterior administrate pentru a ajuta organismul să se refacă. Cu acțiune vitaminizantă, mineralizantă, siropuri variate, precum cel de cătină cu miere, vor ajuta organismul să lupte cu stările gripale.

Chiar și pe termen lung, adoptând un stil de viață sănătos, siropurile consumate drept suplimente alimentare sunt recomandate. Acestea aduc un aport de vitamine și minerale și restabilesc starea de bine. Nu ne putem baza strict pe alimentație pentru necesarul de vitamine și minerale. Astfel de siropuri pot fi alternativa pentru sucurile din comerț. În amestec cu apă plată sau minerală sunt sucuri delicioase pe care le poți savura în orice moment al zilei. Despre doze recomandate regăsești indicații la fiecare produs în parte, pe etichetă de asemenea.

Remedii de la natură pentru răceli

Există desigur numeroase trucuri ce merită încercate, în ideea de a trata și altfel, nu cu medicamente. Pentru congestie nazală poți încerca umidificatoarele și câteva picături de ulei esențial în difuzer. Pentru dureri în gât mierea este benefică. Poţi crește aportul de vitamina C şi să consumi mai multe fructe și legume. Suplimentele alimentare cum sunt cele de la Manicos ar putea de asemenea să ajute.

Trebuie făcută și o diferența între leacurile băbești și remediile naturiste. Desigur că în trecut, când nu existau medicamente accesibile ca acum, leacurile băbești erau încercate. Acum însă avem de partea noastră și studiile care certifică că produsele naturale sau vegetale pot contribui benefic asupra stării organismului. Manicos are la bază rețete bine gândite, echilibrate și astfel ai la îndemână un mix de extracte naturale, cu indicații de administrare.

Produsele  Manicos sunt disponibile pentru a fi comandate în cadrul paginii oficiale, manicos.ro.