Sănătatea emoțională, o prioritate în 2023 – află despre serviciile de la Daniel Ivan

0

În 2023 ne propunem să începem anul cu noi planuri sau să ducem la bun sfârșit cele începute anul anterior. Avem zeci de gânduri și planuri, dorințe care mai de care. Dar în toată această poveste cum rămâne cu sănătatea emoțională?

Iată de ce este important să ne preocupăm și de acest aspect, să solicităm serviciile dintr-un cabinet psihologie bun in Bucuresti.

Fii bine pentru tine, dar fii bine și pentru cei dragi ție

Știm cu toții exemplul pe care îl primim atunci când călătorim cu avionul: este important să îți pui masca de oxigen în cazul în care  intervine o situație ce impune acest lucru. Faci asta pentru tine și mai apoi pentru cei mici. Asta ne dă de gândit, nu-i așa? Pentru că trebuie să fii bine fizic și psihic altfel nu ai avea cum să îi ajuți pe cei din jur, să faci ce îți place, să îți crești copiii sănătos.

Ignorăm cu mare ușurință starea emoțională, dar traumele pe care le avem în viață pot clădi ziduri între noi și cei din jur. Este destul de ușor să ne închidem în sine și să credem că totul va trece. Se spune într-adevăr că timpul că timpul vindecă orice rană. De fapt, nu vindecă, ci o adâncește mai mult.

Terapia prin vorbit – așa se mai spune ședințelor de psihoterapie. Pentru că atunci când verbalizam stările, gândurile, sentimentele ce ne încearcă, este o eliberare. Mai mult decât atât, ne dăm seama că situația s-ar putea să fie altfel decât credeam.

Bucurii sau tristeți, pe toate trebuie să le digerăm

Nu este nimeni învățat și nu putem blama pe cei care nu au știut unele lucruri. Se întâmplă și cu diferențele între generații. Actuali părinți care la rândul lor își dau seama ce principii greșite au avut părinții lor. Una din probleme se leagă de faptul că au fost învățați să își ignore sentimentele. Sfatul specialiștilor este  dimpotrivă: să fim conștienți de acestea, să le acceptăm. Este adevărat că în viață s-ar putea să nu mai fie lapte și miere, sunt și necazuri, tristeți, poate la fel de multe ca și bucuriile pe care le avem. Asta nu ne face însă mai puțini valizi, mai puțini capabili.

De asemenea, asumarea responsabilităților este un alt aspect important. Avem tendința să căutăm vinovați pentru ceea ce se întâmplă. Vom pune totul pe seama stresului, de altfel boala secolului. Nu știm să ne deconectăm de la problemele uzuale. Iată alte și alte motive pentru care am face bine să apelăm la serviciile profesionale ale unui psihoterapeut.

Când ședințele de terapie sunt greu de urmat clasic

Ne ajută online-ul. Descoperim din pagina oficială Danielivan.ro că ședințele pot fi urmate și online cu minim de efort, dar cu aceleași rezultate așteptate. Nimic nu trebuie să stea în calea progresului mai ales când acesta vizează propria persoană.

Descoperă mai multe din pagina oficială și nu întârzia să faci acest pas la nevoie. Îți vei mulțumi mai târziu!

Contact: contact@danielivan.ro