Sănătate curată! Ce efecte miraculoase au fructele Goji

Fructele de goji, cunoscute în prezent şi sub denumirea de “cătina tibetană”, sunt utilizate de mii de ani în medicina tradiţională chineză datorită efectelor anti-îmbătrânire. De câţiva ani, fructul este cultivat şi în România, dar puţin români cunosc beneficiile acestuia asupra organismului.

În Tibet, China sau India, fructele de goji sunt consumate în special datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care o conţin, care neutralizează efectele efectele radicalilor liberi şi previn îmbătrânirea. Un adevărat elixir al vieţii în Asia, fructele de goji au pătruns de câţiva ani şi pe piaţa din România datorită unor investitori curajoşi, care au vrut să le ofere românilor o porţie de sănătate şi au început ei înşişi să cultive planta.

Printre cunoscători se numără Cristian Ştefan Popa, un tânăr originar din Mădulari-Vâlcea, care a simţit efectele benefice ale fructelor pe propria-i piele.   “Dintre fructe, goji ocupă primul loc în ceea ce priveşte concentraţia de antioxidanţi căci, potrivit testelor ORAC, fructele de goji conţin un nivel de antioxidanţi de 25 000 de unităţi, mai mult decât afinele, coacăzele sau murele. Datorită antioxidanţilor, fructele au efect anti-îmbătrânire.

 De asemenea, fructele de goji conţin foarte multă vitamina C, mai mult decât citricele, şi mai mult betacaroten decât morcovii. Pot să spun cu certitudine că goji ajută la slăbit, pentru că eu am reuşit să slăbesc câteva kilograme în circa trei săptămâni. Oamenii trebuie să ştie însă că este contraindicat consumul în exces de goji, indiferent cât de mult ne dorim să slăbim”, spune Cristian Ştefan Popa, cultivator de fructe goji.

Pentru a observa efectele benefice ale fructelor de goji, cultivatorii recomandă consumul zilnic a 15 grame de goji, înainte de masa de dimineaţă.

Citeste mai mult: adev.ro/nw6zj8

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular