Salonul care donează toate încasările din ziua de 13 septembrie Casei Filip- spațiul care găzduiește bolnavi de cancer și rudele lor din toată țara

0
212

În data de 13 a fiecărei luni, în cadrul proiectului „13 cu atitudine” salonul Catwalk by Ramona Mîndru donează toate încasările către asociații care au nevoie de susținere financiară. Ziua de 13 a lunii septembrie este dedicată Casei Filip, un spațiu care găzduiește bolnavi de cancer ce fac tratament ambulatoriu și rudele lor, care vin din toată țara la Cluj. Până acum, peste 60 de persoane au locuit, temporar, în Casa Filip.

Cum a apărut Casa Filip

Casa Filip are o poveste impresionantă. Violeta Fărăgău și-a pierdut soțul, care a fost răpus de cancer. Încă din perioada în care se afla în spital cu soțul ei, Violeta a văzut cât de greu le este bolnavilor de cancer și rudelor acestora să își găsească un loc unde să se cazeze, mai ales că mulți dintre ei vin din toate colțurile țării la spitalul din Cluj, pentru tratamente de lungă durată. Pe lângă povara diagnosticului, mulți dintre ei stau cu grija că nu își permit să se cazeze la pensiunile din oraș. După moartea soțului ei, Violeta împreună cu Fundația Osana din Arad a reușit să cumpere o casă, cu șase dormitoare, cu două paturi fiecare, patru băi cu dușuri și o bucătărie complet utilată și mobilată și o grădină,  în cartierul Iris din Cluj. E un loc destinat celor care vin la Cluj să lupte cu cancerul. Beneficiarii sunt bolnavii care fac tratament ambulatoriu sau aparținătorii lor. Cei care vin aici plătesc o sumă modică pentru cazare între 30-40 de lei, sumă necesară pentru întreținerea casei. Casa și-a deschis ușile în luna mai a acestui an și de atunci peste 60 de persoane din toate colțurile țării i-au trecut pragul.

Deoarece costurile pentru întreținerea Casei Filip sunt mult mai mari, Violeta apelează adesea și la oameni cu suflet mare care să ofere donații, pentru ca proiectul să meargă mai departe. În plus, Violeta și-ar dori să le ofere mai mult celor pe care îi găzduiește, să îi facă să se simtă ca acasă.

“Mi-ar plăcea să le putem oferi prânzul, duminica: dacă tot sunt plecați de acasă, măcar să aibă o masă caldă.” Spune Violeta Fărăgău

Luna aceasta salonul Catwalk by Ramona Mîndru va dona toate încasările din ziua de 13 către această cauză, în cadrul proiectului “13 cu atitudine.”

Despre proiectul “13 cu atitudine”

Proiectul “13 cu atitudine” a luat naștere acum 4 ani, pe 13 martie 2014, din dorința Ramonei Mîndru, fondatoarea salonului Catwalk, de a face ceva pentru comunitatea din care face parte,  de a se educa, atât pe ea cat si echipa salonului  Catwalk by Ramona Mîndru, într-un spirit responsabil. Clienții care le trec pragul au libertatea să ofere cât doresc pentru serviciile primite cu mențiunea că sumele vor fi direcționate către persoanele aflate în nevoie.

Donații de 60.000 de euro, în cei 4 ani

“Până acum am strâns și donat peste 60.000 de euro, pentru diferite asociații care se ocupă de cazuri pentru copii bolnavi, aflați în dificultate, sau cazuri sociale cu probleme materiale severe.

Am susținut asociații precum Asociația Little People, Asociația Autism Transilvania, Asociația Cert Transilvania, Asociația Down Cer, Asociația Alfa Group, Asociația Delia Grădinaru, Institutul Oncologic Cluj, Asociația Filantropică Sf. Onufrie, Asociația Mișcare de tabără Yuppi, Asociația Lida,  Asociația Open Your Heart, Crucea Roșie și proiectul Telemedicină în Epilepsie” spune Ramona Mîndru.