Anca Lungu este o gospodină desăvârşită. Vedeta a reinventat reţeta de pască şi propune ceva nou: Pască cu ciocolată! Sună bine, nu? Am aflat şi noi reţeta!
Vedeta a postat pe blogul Prinţesa Polonic o reţetă delicioasă de Pască cu ciocolată şi a denumit-o “Pască în cuib de ciocolată”
Ingrediente:
Pentru blat:
– 150 g făină
– 70 g zahăr
– 100 g unt topit
– 100 ml lapte
– 1 ou
– 50 g ciocolată cu 70% cacao, topită
– 10 g zahăr vanilinat
– 10 g praf de copt
Pentru crema de brânză:
– 900 g brânză dulce de vaci (sau ricotta)
– 6 ouă
– 100 g zahăr
– coaja rasă de la două lămâi
– 50 g stafide sau caise confiate
– 5-6 linguri de griş
Pentru glazură:
– 50 g ciocolată cu 70% cacao
– 15 g unt
– 50 ml smântână pentru frişcă
– 5 linguri de zahăr pudră
– 3 ouă mici de ciocolată şi panglică pentru decor
Deşi avem de-a face cu multe ingrediente şi pare destul de complicat, nu e deloc aşa! Începeţi prin a încinge cuptorul la 180 de grade. Ungeţi bine cu unt o tavă cu fundul detaşabil şi pregătiţi blatul. Frecaţi oul cu zahărul şi zahărul vanilinat, adăugaţi laptele şi încorporaţi făina amestecată cu praful de copt cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, adăugaţi apoi ciocolata şi untul topit şi turnaţi compoziţia în tavă.
Pasul al doilea e crema de brânză pe care o obţineţi foarte uşor amestecând bine toate cele 6 ingrediente. Turnaţi crema de brânză peste compoziţia de blat şi băgaţi tava la cuptor pentru 60 de minute. Verificaţi înainte de a scoate pasca din cuptor dacă este coaptă la mijloc cu ajutorul unei scobitori. Mai lăsaţi-o câteva minute dacă este nevoie.
Cât timp se răceşte pasca, pregătiţi glazura de ciocolată. Topiţi la bain-marie ciocolata şi untul şi amestecaţi-le bine cu smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră. Turnaţi glazura peste pască şi nivelaţi-o.
Pentru un aspect de sărbătoare puteţi lega pasca cu o panglică şi o puteţi orna cu câteva ouă mici de ciocolată.