Home / Food / REȚETĂ DE VARĂ: Spaghete din dovlecei și sos pesto
Foto: foodstory.ro

REȚETĂ DE VARĂ: Spaghete din dovlecei și sos pesto

Vara este sezonul legumelor proaspete! Dacă te-ai săturat de banalele rețete cu dovlecei, noi ți-am pregătit una pe cât de specială, pe atât de simplă! Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină îndemânare!

Spaghete din dovlecei și sos pesto

Ingrediente: 2 dovlecei, 15-20 g busuioc proaspăt, o lingură de semințe de pin, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămâie, o ceașcă de parmezan ras, sare, piper.

Preparare: folosește ustensila de curățat legume pentru a felia foarte subțire dovleceii, pe lung, (păstrează o jumătate de dovlecel, pe care-l vei tăia felii rotunde). Taie fiecare felie în tăiței subțiri, cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit.

Pentru sos: pasează împreună în blender busuiocul, semințele trase în prealabil la tigaie (un minut, două, nu mai mult, să nu se ardă!), usturoiul, cam trei sferturi din cantitatea de parmezan ras, zeamă de lămâie și ulei (acestea se adaugă după gust și în funcție de consistența dorită). Asezonează totul cu sare și piper.

Sotează spaghetele de dovlecel câteva minute, în tigaie, pe foc mediu, iar feliile rotunde ține-le tot atât timp pe grătar. Pune apoi pe farfurie, adaugă sosul, amestecă și presară restul de parmezan.

About paginadelifestyle

Check Also

Cum slăbești în funcție de forma corpului

Grăsimea nu se depozitează uniform și, în funcție de felul în care e localizată, aceasta ...