Home / Food / REȚETĂ: chec de post

REȚETĂ: chec de post

Ca tot a inceput postul Craciunului toata lumea doreste sa gateasca preparate cat mai gustoase si variate. Bucatarul Chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta simpla de preparat si delicioasa pentru cei care doresc sa tina post.

INGREDIENTE:

175 g zahar

100 ml ulei

200 ml apa minerala

200 g faina

o lingurita esenta de rom

o lingurita esenta de vanilie

o lingurita coaja de lamaie

un pliculet praf de copt

2 linguri cacao

2 linguri gem de capsuni

3 linguri nuca de cocos

un praf de sare

MOD DE PREPARARE:

Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.

Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaua si gemul de capsuni, iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.

Tapetam doua tavi mici (20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit, pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Pofta buna!

About paginadelifestyle

Check Also

Mască de întinerire din două ingrediente! Vezi rezultatele în două săptămâni

Probabil ai auzit deja cât de sănătoși sunt fulgii de ovăz la micul-dejun, dar știai ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.