Reguli de aur pentru un ten tânăr şi sănătos

0
Foto: unica.ro

Orice medic dermatolog şi orice cosmeticiană îţi va spune că, pentru un ten sănătos, trebuie să respecţi anumite reguli. Unele dintre ele sunt foarte importante, însă asta nu înseamnă că toate femeile le cunosc. Dimpotrivă! Iată mai jos tot ce trebuei să ştii despre îngrijirea pielii tale!

Renunţă la fumat

Orice persoană de la rude, prieteni, cunoştinţe, medici sau cosmeticiene – cu toţii îţi vor spune că fumatul îţi afectează grav tenul, te îmbătrâneşte înainte de vreme, produce apariţia ridurilor şi a petelor. Nu mai vorbim despre celelalte efecte negative care mai de care mai grave. Dacă vrei un ten tânăr, sănătos, curat şi plin de prospeţime, renunţă chiar acum la ţigări!

Demachiază-te înainte de culcare

Este obligatoriu să te demachiezi înainte de culcare, să cureţi tenul în profunzime şi să-l laşi să se regenereze peste noapte. Astfel, eviţi apariţia coşurilor, a inflamaţiilor, iritaţiilor şi chiar infecţiilor locale. Pielea trebuie lăsată să respire, porii eliberaţi de impurităţile care se adună peste zi: praf, sebum, reziduuri de l produsele cosmetice etc.

Foloseşte cremă de protecţie solară

Nu uita ca atunci când te expui la soare să-ţi protejezi pielea împotriva razelor ultraviolete. Chiar dacă nu mergi la plajă, nu uita să îţi protejezi faţa, gâtul, umerii, mâinile şi picioarele cu produse cu factor de protecţie ridicat. Atenţie şi la modul de aplicare: o dată la două ore dacă te afli la plajă şi chiar dacă produsul este rezistent la apă.

Nu-ţi mai stoarce coşurile

Acest prost obicei lasă în urmă cicatrici şi pete de care nu vei mai scăpa. Tratează local infecţia şi dezobişnuieşte-te de a mai stoarce coşurile! În caz contrar, acneea se poate agrava, mai ales dacă mânile tale nu au fost înainte bine dezinfectate.

sursa:click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here