Rase de caini potrivite pentru familii cu copii mici

0

Cainii si copiii sunt cei mai buni prieteni. Copiii care cresc cu caini in casa sunt mult mai sociabili, au o imunitate crescuta si isi dezvolta simtul responsabilitatii, rabdarea si energia necesare pentru a tine pasul cu patrupezii, prietenii necuvantatori ai omului.

Un caine poate infrumuseta copilaria micutului si ii poate deveni un prieten de incredere. Cainii au, insa, nevoie de spatiu, de grija, de alimentatie si, mai ales, de foarte multa dragoste, iar copiii trebuie invatati de mici sa isi asume aceasta responsabilitate.

Exista cateva rase de caini recomandate pentru familiile cu copii mici, asa cum exista si rase de caini pe care aceste familii ar trebui sa le scoata de pe lista celor propuse pentru adoptie sau achizitionare.

Top rase de caini care se dovedesc cei mai buni companioni ai copiilor

Bulldogul englez este una dintre cele mai calme rase de caini, care poate sa indure foarte multe incercari si idei traznite de-ale micutilor. In acelasi timp, acesti caini au un nivel de energie scazut, nu au nevoie de plimbari prea lungi si nici prea dese si, deci, sunt foarte usor de intretinut. Bulldogul englez se va acomoda la fel de rapid intr-un apartament mic si intr-o casa mare.

Cainii Beagle au suficient de multa energie pentru a tine pasul cu stapanii si pentru a le satisface toate curiozitatile. Unii dintre cainii cei mai populari si mai prietenosi cu copiii sunt Labrador Retrieverii, care sunt foarte inteligenti, protectori si jucausi, o rasa usor de antrenat, care se acomodeaza din primele zile in locuintele unde exista copii, indiferent de varsta acestora.

Bichonii sunt caini ideali pentru copii, fiind de talie mica, cu chef de distractie si foarte inteligenti. Pudelii sunt si ei caini inteligenti, usor de dresat, prietenosi cu copiii, care au nevoie de multa miscare, ideali pentru familiile care locuiesc la curte sau in apropierea unui parc.

Principalele motive pentru care cainii si copiii ar trebui sa creasca impreuna

Inainte de a lua copilului un catel, parintii trebuie sa puna in balanta avantajele si dezavantajele pe care le are aceasta decizie. Copiii care cresc sub acelasi acoperis cu cainii au o imunitate mai buna, sunt mult mai sociabili, mai putin fricosi, sunt mai inteligenti si mai increzatori in fortele proprii. Interactionand cu cainii, copiii isi pot forma o personalitate puternica, se vor responsabiliza la varste mai mici si vor primi cu drag prieteni noi in viata lor.

Este, insa, foarte important de subliniat ca un caine nu este o jucarie, nu este o bona sau un simplu „moft” sau cadou pe care micutul il primeste de Craciun si il abandoneaza la bunici dupa Revelion. Catelul este un membru al familiei, care are si el drepturi, ca si orice alt membru, care are nevoi si preferinte care trebuie satisfacute.

Parintii sunt sfatuiti sa isi creasca copiii in preajma animalelor, pentru ca acestia sa afle ce inseamna iubirea neconditionata, responsabilitatea si sa faca miscare.