Produsele bio asigură îngrijirea tenului tău pe timp de vară

0

Din ce în ce mai mulți oameni încep să înțeleagă cât este de important să mâncăm sănătos și să ne tratăm propriul corp așa cum se cuvine. Din nefericire însă, se pune prea mult în lumină problemele din industria alimentară și se pierde din vedere gravitatea pericolelor ascunse în produsele de îngrijire corporală care fac parte din ritualul de îngrijire zilnică.

Cremele scumpe pe care le folosim în momentele noastre de răsfăț sunt de cele mai multe ori doza de otravă pe care ne-o administrăm singuri, din lipsă de informație. Puțini sunt conștienți de faptul că pielea absoarbe aproximativ 60% din substanțele cu care întră în contact, iar zona axilei și cea genitală sunt și mai expuse la efectele acestor substanțe. Astfel, pielea din aceste regiuni poate absorbi până la 100% din compoziția produselor de îngrijire corporală folosite. Tocmai din acest motiv, specialistii recomandă să folosești exclusiv cosmetice bio care joacă un rol crucial în menținerea stării de sănătate pe termen lung.

Cum ne pot ajuta produsele bio să avem grijă de tenul nostru în timpul verii?

De efectele nocive ale soarelui asupra pielii sunt responsabile în primul rând razele UV. Cele UVB constituie principala cauză a apariției arsurilor solare, însă razele UVA prezintă un pericol și mai mare, în sensul ce deși nu produc durere, pătrund mai profund în piele.

Ele accelerează ritmul îmbătrânirii și uneori pot declanșa intoleranță solară, manifestată sub forma unor alergii solare sau afecțiuni pigmentare. Dacă aceste daune invizibile au loc în mod repetat, pot duce, pe parcurs, la apariția unui tip de cancer de piele.

Exfolierea tenului este importantă mai ales pe timp de vară, deoarece înlătură celulele moarte și le stimulează pe cele sănătoase să se dezvolte. Mai mult decât atât, acest ritual îndepărtează punctele negre și împiedică instalarea acneei, tenul dobândind un aspect uniform.

Este recomandat ca acest proces să aibă loc o dată sau de două ori pe săptămână, cu mișcări blânde care să nu afecteze pielea.

Cum procedăm? Ei bine, ritualul începe cu spălarea tenului cu apă rece, astfel încât acesta să se curețe în urmă procesului de regenerare din timpul nopții. Este indicat să folosim un gel exfoliant care să curețe porii în profunzime și să înlăture nu doar impuritățile, ci și celulele moarte.

Ulterior, pentru un aspect de piele revitalizată folosim o loțiune tonică delicată. Pentru a duce la bun sfârșit rutina, hidratăm tenul cu o cremă cu factor de protecție solară aleasă cu atenție, întrucât nu toate acționează eficient. În acest sens, poți arunca o privire pe site-ul produse-cosmetice-bio.ro, iar la secțiunea protecție solară alegi produsul preferat.

Tenul uscat

De foarte multe ori vacanțele petrecute sub razele soarelui vin la pachet cu o piele uscată și crăpată, iar în locul bronzului uniform observăm pete mici închise la culoare. Acestea, odată cu înaintarea în vârstă apar și mai pregnant pe brațe, pe decolteu, pe umeri și nu îl ultimul rând, pe față.

Tenul acneic

Chiar dacă pe moment razele soarelui accelerează procesul de uscare a coșurilor, în timp, crește și riscul de agravare a acestei afecțiuni.

Tenul mixt sau gras

Tenul gras expus la soare va elibera o cantitate și mai mare de sebum, ceea ce generează apariția coșurilor, implicit un ten cu strat neuniform.

Soarele nu este un prieten al tenului cu imperfecțiuni, întrucât vei fi indus în eroare crezând că problemele au dispărut atunci când stratul superior al pielii s-a uscat. În realitate însă, problema trebuie tratată din profunzime, urmărind cauza apariției problemelor.

Tenul normal

Razele UV determină tenul să secrete mai mult sebum care, datorită temperaturii, este transportat cu ușurință prin porii dilatați. Astfel, pielea capătă acel luciu care o face să devină mai alunecoasă la atingere.

Soarele – responsabil de apariția aluniţelor?

În unele cazuri, da. Atunci când te expui prea mult la soare este posibil să stârnești apariția unor alunițe, întrucât razele ultraviolete stimulează producția de melanină. Astfel, alunițele se formează în urma adunării celulelor de la suprafața pielii într-un conglomerat, în loc să rămână distribuite uniform la nivelul pielii.

Pentru a asigura o protecție corespunzătoare tenului în timpul verii magazinul online produse-cosmetice-bio.ro pune la dispoziția celor interesați soluții dintre cele mai variate, personalizate în funcție de tipul de ten. Astfel, din secțiunea dedicată îngrijirii tenului poți merge direct la produsele care te interesează, special concepute pentru tipul tău de ten.