Procesul de hidroizolatie – importanta si eficienta sa in construirea unei case

0

Este ideal ca intreaga structura a casei sa fie cat mai bine realizata, pentru ca este un aspect asupra caruia nu se poate reveni oricand pentru a aplica retusuri. 

O parte importanta din aceasta structura este chiar procesul de hidroizolatie, care trebuie sa fie efectuat in mod corespunzator. In cazul in care hidroizolatia nu este realizata de un expert, acest lucru duce inevitabil, in timp, la producerea de igrasie si mucegai, din cauza apei care se strecoara la baza structurii. Si, pe langa acest aspect, este important de mentionat ca daunele nu pot fi eliminate, ci doar atenuate. 

Asadar, costurile la care orice proprietar de casa se supune in urma unei hidroizolatii superficial realizate sunt mult mai mari.

De ce este importanta hidroizolarea realizata corect?

Hidroizolarea unei case este un pas important de respectat, fara de care aceasta nu poate functiona corect. Este responsabila cu asigurarea unui mediu sigur, stabil si solid. In lipsa sa, se poate forma igrasia sau mucegaiul din cauza apei care se strecoara in structura de baza a cei, atacand, in timp, si instalatia electrica si ducand la serioase pierderi de caldura. O hidroizolatie corecta impiedica aceste efecte negative.

Care sunt beneficiile oferite de o hidroizolatie de calitate?

Imbunatateste rezistenta structurii

Procesul de hidroizolare prelungeste durata de viata a structurii cladirii prin limitarea posibilitatii apei si a umezelii de a patrunde in tavan, pereti sau podea. Daca aceste zone sunt bine protejate de umiditate, structura poate evita daune serioase precum rugina, putrezirea, coroziunea si deteriorarea.

Previne aparitia mucegaiului

Hidroizolarea nu se ocupa doar de asigurarea integritatii structurii, ci este un factor important in prevenirea problemelor de sanatate.

Acumularea de umiditate in tavan si pereti provoaca cresterea ciupercilor sau mucegaiului. Aceste microorganisme pot duce la manifestarea unor probleme grave de sanatate, cum ar fi alergiile, astmul, dar, totodata, duc si la un sistem imunitar slabit. De asemenea, este necesara si realizarea unor hidroizolatii terase (unde este cazul), pentru ca si acestea pot fi purtatoare de mucegai. Iar, in timp, se pot provoca daune majore structurii terasei, oferindu-i totodata si un aspect neingrijit.

Contribuie la reducerea costurilor de intretinere

Procesul de hidroizolare este o solutie rentabila care ajuta la economisirea reparatiilor costisitoare. Cand structura cladirii este mentinuta corespunzator printr-o hidroizolatie de calitate, proprietarul va intampina cat mai putine probleme de intretinere.

Daunele cauzate de apa si umiditate pot afecta sistemele si instalatiile electrice, vopseaua, sau lemnul. Chiar si cea mai nesemnificativa cantitate de apa care se infiltreaza in structura sau fundatia unei cladiri poate cauza fisurarea betonului.

Ofera un mediu sanatos

O hitroizolatie realizata corespunzator ajuta la crearea unui spatiu de locuit sau a unui spatiu de lucru curat.

Este adevarat ca apa este vitala, dar existenta ei in astfel de zone in care nu ar trebui sa fie poate fi de-a dreptul daunatoare. Structura si baza unei cladiri devine din ce in ce mai vulnerabila in conditiile in care nivelul de umiditate infiltrat in aceasta creste.

Contribuie la marirea valorii proprietatii

Nimeni nu-si doreste o proprietate cu probleme serioase de hidroizolatie, iar reparatiile care trebuie sa fie facute pentru a obtine un mediu sigur sunt destul de costisitoare. 

De aceea, este imperios necesar ca in momentul in care se realizeaza structura casei, sa se asigure si un sistem de hidroizolatie de calitate. 

Prin urmare, hidroizolatia unei cladiri sau a unei terase joaca un rol important in structura acestora. In cazul in care structura este afectata de umiditate, costurile de intretinere pot creste destul de mult, fiind si o munca suplimentara complet ineficienta.