Problemele mici şi mari din casă cu instalaţiile de gaze sau sanitare pot fi rezolvate cu ajutorul unui instalator

0

Instalaţiile de gaze naturale, precum şi cele sanitare au nevoie de mentenanţă şi uneori de reparaţii. În aceste situaţii, nicio problemă nu poate fi trecută cu vederea, iar prezenţa și intervenția unui specialist la locul în care instalaţiile de acest tip sunt afectate vor fi necesare pentru siguranța consumatorilor.

Este lesne de înţeles faptul că un instalator bun este o persoană autorizată să facă aceste lucrări de mentenanţă sau de reparaţii şi că nu este foarte uşor de găsit un specialist care să satisfacă toate exigenţele clienţilor. Un instalator care se află în acelaşi oraş cu solicitantul este o opţiune foarte bună pentru că, în caz contrar, trebuie plătit şi drumul specialistului.

Situaţii urgente care necesită prezenţa unui instalator

Serviciile unui instalator profesionist sunt necesare în următoarele situaţii urgente:

Defectarea unei ţevi şi scurgeri de apă prezente la obiectele sanitare din baie şi din bucătărie

În această situaţie este nevoie ca utilizatorii să oprească alimentarea principală cu apă şi cu energie electrică. În cazul în care există o acumulare de apă lângă dispozitivele şi circuitele electrice, acest lucru poate pune în pericol siguranţa membrilor familiei. Un instalator va verifica starea ţevilor şi instalaţiilor şi va înlocui ulterior instalaţia deteriorată.

Miros de gaz

Mirosul de gaz este un adevărat semnal de alarmă și presupune luarea unor măsuri de precauţie până când echipa trimisă de compania de gaze ajunge la domiciliul solicitantului. Înainte ca instalatorul să ajungă, este necesară aerisirea locuinţei, evitarea utilizării aparatelor electronice şi a iluminatului casei şi evitarea folosirii telefonului mobil în interiorul casei.

Scurgeri sau condens pe încălzitorul de apă

Încălzitorul de apă care formează condens este semn al unei scurgeri lente la o ţeavă de gaze. Scurgerile mici pot provoca probleme mari şi pot proveni din fisuri în conducte sau în carcasă, ducând la probleme mult mai mari. Cu cât sunt descoperite mai rapid aceste fisuri, cu atât reparaţiile costă mai puţin, deci sunt mai accesibile. De asemenea, petele de rugină pe încălzitorul de apă şi pe conductele din jur, coroziunile apărute pe încălzitor şi apa formată sub instalaţie sau ţevi reprezintă semnale de alarmă.

Presiunea scăzută a apei sau a gazelor

O altă situaţie care necesită prezenţa unui instalator este presiunea scăzută a gazelor sau a apei. Atunci când apa nu curge cu forţă şi presiunea gazelor la aragaz este mult prea scăzută, un instalator poate rezolva această problemă urgentă. De ce este urgentă? Pentru că un nivel scăzut al presiunii apei şi a gazelor poate determina funcţionarea defectuoasă a centralei termice.

Aşadar, prezenţa unui instalator în locuinţă poate fi necesară de multe ori pentru a efectua cu succes operaţii de montare, de reparaţii sau de instalaţii, ori chiar de mentenanţă, pentru a preveni sau a repara problemele apărute la instalaţiile sanitare sau de gaze.