Principalele metode de protecţie pentru utilizatorii de hoverboard

0

Persoanele care merg pe hoverboard în mod regulat, până la locul de muncă, la şcoală, în parcuri sau la cumpărături, trebuie să se preocupe de propria lor sănătate şi integritate, astfel încât să nu se lovească sau să lovească pe altcineva, să nu cadă și să nu provoace accidente. Filmuleţele de pe internet cu persoane care cad de pe hoverboard sunt amuzante până la un punct, însă râsul se poate transforma în plâns în doar câteva clipe de neatenție.

Protecţia împotriva căzăturilor de pe hoverboard

Mersul pe hoverboard se poate termina cu o căzătură destul de urâtă dacă utilizatorii nu sunt atenţi. La fel ca orice alt vehicul care se deplasează rapid, hoverboardul poate atinge o viteză impresionantă, de aproximativ 18 km/oră, astfel încât utilizatorii riscă leziuni serioase.

Echipamentul de protecţie este o necesitate şi le oferă utilizatorilor siguranţa ca nu se vor răni foarte grav. Casca de protecţie, cotierele, genunchierele şi protecţiile pentru încheietura mâinii vor reduce riscul de fracturi, entorse şi alte leziuni.

Protecţie împotriva accidentelor în trafic

Atunci când hoverboardul este folosit este nevoie de foarte multă atenţie. Legislaţia în vigoare trebuie respectată punctual, iar aceste dispozitive nu pot fi folosite pe stradă sau în apropierea traficului urban. Hoverboardul poate fi folosit în parcuri, pe trotuare şi în alte situaţii care nu pun în pericol participanţii la trafic, pietoni sau șoferi.

Respectarea limitei de greutate pe hoverboard

Avertizările cu bateriile hoverboardurilor care pot exploda sunt cât se poate de reale, mai ales dacă se depăşeşte limita de greutate impusă de producător. Greutatea maximă suportată de un hoverboard performant este de 125 de kilograme, limita fiind menită să protejeze utilizatorul şi hoverboardul de accidente sau defecţiuni.

De asemenea, folosirea hoverboardului de către copiii sub limita de greutate nu este recomandată, deoarece dacă placa nu detectează greutatea copiilor, nu se va echilibra în mod corect, iar copiii nu sunt chiar cei mai buni candidaţi la folosirea unui astfel de dispozitiv.

Lăsarea hoverboard-urilor la încărcat peste noapte

Electronicele mici precum telefoanele smart sau tabletele pot fi lăsate la încărcat peste noapte. Hoverboard-urile, în schimb, nu pot fi lăsate la încărcat peste noapte, chiar dacă sunt prevăzute să oprească absorbţia curentului de la priză de îndată ce s-au încărcat complet. Utilizatorii nu trebuie să rişte să se trezească cu un incendiu în casă peste noapte.

Hoverboardul ales trebuie să fie original

Achiziţionarea unui hoverboard original este foarte importantă pentru siguranţa utilizatorului. Pentru a evita problemele privind produsele de acest gen contrafăcute, este recomandat ca dispozitivul să provină de la producătorii cunoscuţi pentru realizarea de hoverboarduri şi de pe un site specializat în acest sens.

Hoverboardul trebuie ferit de lovituri

O plimbare cu hoverboard-ul nu este chiar simplă, mai ales cu atât de multe obstacole în jur. Hoverboardurile pot suporta loviturile uşoare, însă nu şi un impact puternic. Acestea nu trebuie trântite sau scăpate, ci trebuie tratate cu grijă.