Primele nume anuntate la AWAKE Festival 2018: Wilkinson in formula live, Milky Chance, The Subways

0
187

Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, alături de The Parlotones, Fink, Subcarpaţi cu invitaţi speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Satra B.E.N.Z. vor urca pe scena amplasată pe domeniul Castelului Teleki din Gorneşti, aflat la 20 de minute de Târgu Mureş.

Wilkinson este unul dintre cei mai în vogă DJ, stilul său fiind cunoscut pentru mixul de drum&bass, dubstep şi future jungle. Nelipsit de pe scena festivalurilor importante din Europa, Wilkinson va veni la AWAKE cu un show live, pentru prima dată în România. Albumul lui de debut, „Lazers Not Included”, s-a clasat pe primul loc în topul Itunes Dance în 10 ţări, iar piesa „Afterglow” a strâns milioane de vizualizări pe YouTube şi fost difuzată de cele mai importante posturi de radio din lume. Wilkinson este cunoscut pentru remix-urile sale, de-a lungul timpului colaborând cu artişti celebri precum Ed Sheeran, Major Lazer, Chase & Status şi Nero.

Grupul german Milky Chance combină muzica indie, folkul şi rockul alternativ. Piesa „Stolen Dance” s-a clasat pe primul loc în topurile muzicale din diferite ţări precum Austria, Ungaria, Suedia şi Franţa. Printre influenţele muzicale ale trupei se numără Bob Marley, Ray Charles şi John Frusciante. După succesul de care s-a bucurat în urma primului album, „Sadnecessary”, trupa a lansat în 2017 cel de-al doilea disc, „Blossom”, care cuprinde şi single-ul „Cocoon”.

Cu un stil ce îmbină într-un mod exploziv punkul, rockul alternativ şi indie, The Subways este cunoscută pentru single-uri precum „Oh, Yeah”, „Rock and Roll Queen” şi „Kiss kiss bang bang”. Trupa a participat la festivaluri de  importante precum Glastonbury, Lollapalooza şi Leeds & Reading Festivals. Grupul are la activ 5 albume şi mai multe EP-uri, cel mai nou material lansat fiind „Good Times”, ce conţine mai multe versiuni live ale single-urilor formaţiei.

The Parlotones, din Africa de Sud, a fost fondată în 1998. Membrii grupului au declarat că stilul lor a fost puternic influenţat de artişti importanţi ca R.E.M, Radiohead, The Smiths, The Cure şi Jeff Buckley. The Parlotones au cântat în deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal şi în deschiderea turneului pe care Coldplay l-a susţinut în Africa de Sud în 2011. Albumul lor „A World Next Doors to Yours” a devenit cel mai vândut album rock din ultimul deceniu din Africa de Sud.

Fink este numele de scenă al renumitul artist britanic Fin Greenall, care activează în industria muzicală de peste 20 de ani. Şi-a început cariera muzicală ca DJ, alegând ulterior să interpreteze la chitară şi voce. Cântăreţul a înregistrat de-a lungul carierei 9 albume, dintre care unul live acompaniat de Royal Concertgebouw Orchestra şi a colaborat cu John Legend, Amy Winehouse şi Professor Green. Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul său se numără „Looking Too Closely”, „Yesterday Was Hard on All of Uş” şi „Not Everything Was Better în the Past”.

Biletele pentru festival sunt disponibile online, pe eventim.ro, şi în magazinele partenere. Până pe 31 decembrie 2017, abonamentele de 3 zile pot fi cumpărate la preţul de 99 lei (include camping). Din 1 ianuarie până pe 28 februarie, abonamentele vor fi disponibile la preţul de 109 lei, respectiv 135 lei (cu camping).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here