Prima zi la Jazz in the Park: Ritmuri captivante într-un cadru fermecător

0

O explozie de energie, ritmuri captivante și bună dispoziție. Așa poate fi caracterizată prima zi a celei de-a 11-a ediții a festivalului Jazz in the Park care a debutat vineri, 1 septembrie, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Sub cerul senin al orașului, scena Hill a fost martora unui spectacol muzical memorabil susținut legendarii Fun Lovin’ Criminals, precum și de JazzQuarters Trio, Andra Botez și Alexandru Andrieș.

În același timp, pe scena Backyard by BRD, Daykoda, Jan Gunnar Hoff Trio, Theo Croker și Billy Cobham au răsfățat publicul cu acorduri de jazz fascinante. Pe Friends Stage by DIGI, Socol, Wanlov the Kubolor & Văzduh LIVE și Andi Moisescu au creat o atmosferă plină de farmec și au transformat zona într-un adevărat ring de dans. La Barn Stage by IQOS Aldaris, Moss Farai și Blanilla au oferit un mix muzical variat. După miezul nopții a prins viață Night Stage, unde atmosfera a fost întreținută de Iorga și Nightmares on Wax. Vremea frumoasă a completat perfect atmosfera magică din Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, unde cei prezenți au avut ocazia de a se bucura de un cadru natural de poveste.

A doua zi a festivalului Jazz in the Park se anunță a fi una la fel de plină de distracție și muzică bună. Pe scena Hill, vor urca trupele Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT și legendarul Mulatu Astatke, pregătiți să încânte publicul cu sunetele lor magice de jazz. Pe scena Backyard Stage by BRD vor cânta Andrei Irimia, Nani Vazana cântând în Ladino, The Heliocentrics și Mansur Brown care promit să ofere diversitate muzicală și experiențe de colecție. Scena Friends by DIGI se va transforma într-un loc de adunare pentru iubitorii de muzică și prietenii apropiați, cu prestațiile lui Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove și Moss Farai.

PROGRAMUL CONCERTELOR JAZZ IN THE PARK DE SÂMBĂTĂ, 2 septembrie:

  • Hill Stage: Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT, Mulatu Astatke
  • Backyard Stage by BRD: Andrei Irimia, Nani Vazana sings Ladino, The Heliocentrics, Mansur Brown
  • Friends Stage by DIGI: Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove, Moss Farai
  • Barn Stage by IQOS: Takeover by MeloMelanj
  • Night Stage: UFe, Guts, UFe

Pe lângă experiențele muzicale, „Întâlnirile pe prispă” (eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic) aduc în fața publicului discuții interesante purtate în tihnă și meet&greet cu artiștii invitați la festival:

  • 16:00 – 17:00 – Face muzica societatea și oamenii mai buni?, cu Larisa Perde (fondator Șaraimanic), Tudor Sbîrcea (psihoterapeut); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
  • 17:15 – 17:45 – Invitat surpriză
  • 18:00 – 19:00 – Meet&Greet: 7th SENSE; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

Gospodăriile și livezile Parcului Etnografic sunt animate pe toată perioada festivalului de tot felul de activități, gândite de organizatori astfel încât să antreneze toate simțurile și să creeze experiențe de

neuitat. Music Lounge by BRD aduce ateliere de muzică, Vinil Fair by Pepsi prezintă o expoziție de viniluri și echipamente audio, iar Play Area by Digi este un loc de joacă cu simulatoare muzicale amuzante. Cei care vin la festival se pot bucura de mâncare delicioasă la restaurantele pop-up și de băuturi fine la curtea cu vinuri de la Crush. IARMAROC.com este locul unde pot fi descoperite produse unicat, iar Mega Image Lounge, zona perfectă de relaxare. Pentru cei mici, există Kids Area și ateliere de muzică. Participanții pot să-și documenteze experiențele și să le revadă în People’s Aftermovie. De asemenea, sunt planificate activități seara, povești sub stele și relaxare în lounge-urile MedLife și Acoustic Density Listening Room. Pentru cei interesați de istorie și tradiție, există și tururi ghidate în Parcul Etnografic.

Începând de astăzi, cei care nu și-au luat încă bilete la Jazz in the Park pot să cumpere doar bilete de o zi (159 lei) pe site-ul jazzinthepark.ro. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.