Prima academie dedicată cafelei se inaugurează la Târgu-Mureș

0
Foto: theodysseyonline.com

„Transylvanian Barista Academy” (TBA), școala cu aromă de cafea din zona Transilvaniei, se va inaugura, la Târgu-Mureș, luni, 13 februarie, la ora 14.00, în prezența trainerului școlii, Laurențiu Ștefan, dublu campion național barista în 2013 și 2014, care va face o demonstrație a unora dintre cele mai spectaculoase metode de preparare a cafelei.

Școala oferă cursuri de pregătire și specializare în meseria de barista, în special celor care sunt la început de drum în această meserie, managerilor de cafenea, dar și nespecialiștilor – persoane care vor să afle mai multe despre particularitățile cafelei și ale băuturilor diverse pe bază de cafea. În plus, școala poate organiza prezentări și workshop-uri pentru companii.

Ce înseamnă meseria de barista?

„Barista este atât o meserie, cât și o artă. Un adevărat barista începe prin a cunoaște meseria, experimentând toate cotloanele ei, iar apoi o duce la nivel de artă jonglând cu gusturile și aromele din boabele prăjite. Un barista adevărat trebuie să aibă cunoștințe vaste – pornind de la planta de cafea până la prăjirea bobului. Barista este cel ce desăvârșește drumul pe care îl parcurge bobul de cafea de la plantație până la consumatorul ceștii de cafea.

Această meserie necesită o învățare permanentă, deoarece procesele tehnologice dezvoltă mereu metode noi de preparare a cafelei, iar fluxul de informații care apare zilnic este foarte mare”, a declarat Laurențiu Ștefan, trainerul școlii.

Despre cursurile TBA

La trainingurile TBA, cursanții vor obține elementele de bază cu modulul „Barista Basic”, vor deprinde tehnica desenelor în cafea la trainingul de „Latte Art” și vor învăța despre metodele alternative de preparare a cafelei și procesul de râșnire în cursul intitulat „Brewing & Grinding”.

Cafeaua este pe locul al doilea în comerțul mondial și e băutura care ne acompaniază în fiecare dimineață și pe parcursul zilei, așadar ne aflăm într-o industrie competitivă și foarte dinamică.

La TBA, un adevărat „laborator” de preparare a cafelei prin toate metodele disponibile în prezent, participanții la curs vor afla cum pot să facă performanță în meseria lor, să își fidelizeze clienții și să aibă parteneri de business mulțumiți. Spațiul este gândit special pentru a dezvolta aici programe educative, care să stimuleze imaginația și creativitatea bariștilor, a personalului calificat din industria horeca, cu scopul de a crește standardul de calitate al meseriei și al produselor pe bază de cafea.

De ce este necesară o academie dedicată cafelei?

„Fiind cel mai important tabiet al omului modern, cafeaua a devenit un partener în viața noastră de fiecare zi. Academia își propune să crească nivelul de înțelegere al consumatorilor și preparatorilor de cafea, prin împărtășirea noilor tehnici de preparare și degustare a cafelei. Învățând ce gust trebuie să aiba cafeaua, vom înțelege și dacă aceasta a fost preparată corect. Preparând o cafea bună și folosind cele mai moderne tehnici și ustensile, bariștii contribuie la dezvoltarea acestui domeniu.

Ca orice meserie ce se ocupă de prelucrarea unui produs care nu crește la noi în țară, meseria de barista necesită o înțelegere foarte bună a termenilor de specialitate și practică zilnică. Există o diversitate excepțională de soiuri de cafea și metode de preparare, astfel că a apărut necesitatea unui loc dedicat acestui domeniu, un spatiu specializat în care informațiile sunt asimilate mai bine și oferă, sub îndrumarea noastră, siguranță și încredere celui care le folosește.

Până la urmă, ceea ce este special în această meserie e faptul că pregătirea teoretică și practică se îmbină cu arta de a binedispune oamenii și de a le oferi doza de energie zilnică”, au declarat fondatorii și trainerul academiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.