Presa de balotat materiale reciclabile, un must-have pentru orice firmă

0
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/rubbish-litter-trash-garbage-waste-143465/

presă de balotat deșeuri este o unitate hidraulică specializată utilizată pentru prelucrarea deșeurilor. Astfel de echipamente sunt utilizate atât în firmele cu activitate în domenii productive, cât și în companii din sectorul serviciilor, comerț și logistică.

Rezolvarea problemei excesului de deșeuri nu este doar o problemă națională sau municipală. Mai devreme sau mai târziu, o astfel de provocare apare înaintea oricărei firme, indiferent de specificul acesteia.

Cerințele pentru sortarea deșeurilor sortate s-au schimbat semnificativ în ultimii ani

În timp ce în urmă cu zece ani era vorba în principal hârtie sau textile, astăzi predomină materialele plastice. Nevoia lor de presare este chiar mai mare decât pentru hârtie și cartoane.

Compactarea corectă a deșeurilor sortate este în perioada actuală o necesitate înainte de a fi transportate ulterior pentru procesare.

Scopul este de a atinge cele mai mari greutăți posibile pentru mărfurile individuale, astfel încât camioanele și vagoanele să poată fi utilizate cât mai bine posibil. În același timp, este necesar să se asigure compactitatea ambalajelor, astfel încât acestea să nu se dezintegreze în timpul manipulării.

Avantajele utilizării unei prese pentru materiale reciclabile

În cadrul oricărei firme o anumită zonă, mai mică sau mai mare, este necesară pentru depozitarea gunoiului și deșeurilor reciclabile. Cu cât sunt mai multe, cu atât ocupă mai multă suprafață. Presa specializată rezolvă această problemă, a locului de depozitare în mod fericit, deoarece îl restrânge vizibil.

Suprafața de depozitare a deșeurilor solide este redusă de până la 20 de ori. Baloturile ocupă mult mai puțin spațiu decât deșeurile libere. Datorită acestui fapt, spre exemplu, nu vor exista depozite de deșeuri în curțile centrelor de afaceri, centrelor comerciale și supermarketurilor. Plus că o presă pentru deșeuri nici nu ocupă mult spațiu.

Citește și: Principalele tipuri de poluare în 2020

Echipamentul și instalarea acesteia vor da roade în doar 2-3 luni. Reciclarea și eliminarea deșeurilor de diverse tipuri va deveni utilă nu numai din punct de vedere economic, ci și profitabilă.

Costurile transportului sticlelor PET presate și resturilor de polietilenă sunt semnificativ reduse, deoarece după presare volumul acestor deșeuri solide se reduce de multe ori. Ca urmare, sunt necesare cheltuieli cu transportul la centrele de distrugere sau reciclare a materiilor de acest gen.

Cumpărarea de prese de balotat merită și pentru a trece cu bine peste inspecțiile organelor de controlul cu atribuții în ce privește reciclarea.

Dispozitivul de presat deșeuri poate fi instalat fără nicio grijă într-un depozit neîncălzit sau chiar în aer liber sub un baldachin și poate funcționa chiar și la temperaturi scăzute fără a face mofturi.

În plus, presa de reciclare este potrivită pentru prelucrarea diferitelor materiale rezultate din activitatea curentă și este mai funcțională decât, spre exemplu, un container obișnuit în care să fie aruncate de-a valma tot soiul de resturi.

Aceste dispozitive procesează mai multe tipuri de deșeuri. Atât resturile textile, cauciucul, pet-urile, cât și deșeurile de hârtie și carton pot fi trimise către presa de balotat. Mai este perfectă și pentru presat resturi de aluminiu, așchii, cutii metalice etc.

Dacă este necesar în cadrul companiei, se poate achiziționa o presă de balotat cu două camere, prețul său fiind accesibil chiar și pentru companiile mici. Modelul cu două camere permit să se taseze simultan diferite tipuri de deșeuri.

Baloturile presate sunt aproape ignifuge și nu dăunează mediului. Utilizarea unei prese pentru deșeuri solide elimină posibilitatea de incendiu, precum și răspândirea deșeurilor de către vânt în curtea firmelor.

Prese de balotat deșeuri de la cele mai importante branduri din industrie sunt oferite de către AWE Compactors.