Pregătirea înmormântării este mai simplă cu ajutorul unor servicii funerare în sector 5

0

Pierderea unei persoane dragi este un moment cât se poate de delicat pentru rudele şi prietenii rămaşi în viaţă, care au rolul de a pregăti toate cele necesare înmormântării, iar ajutorul unei firme care asigură servicii funerare sector 5 se va dovedi extrem de important.

Primele pregătiri pentru înmormântare şi solicitarea de servicii funerare sector 5

Înainte de a colabora cu o casă de servicii funerare, rudele persoanelor decedate trebuie să ştie câteva lucruri, chiar dacă timpul între declararea decesului şi solicitarea serviciilor funerare este scurt. Practic, pentru a începe pregătirea colaborării cu o casă de servicii funerare, sunt necesari următorii paşi:

·  pregătirea actelor necesare: buletinul persoanei decedate şi actele medicale ale acesteia, certificatul medical, talonul de pensie şi buletinul aparţinătorului decedatului;

·  pregătirea hainelor în care va fi înmormântat defunctul;

·  stabilirea unei întâlniri cu agentul de servicii funerare, pentru a pune la cale alegerea produselor şi serviciilor complete;

·  stabilirea datei şi locaţiei înmormântării persoanei decedate.

Cine poate apela la casa de servicii funerare?

De cele mai multe ori, cea mai apropiată rudă a persoanei decedate este şi cea însărcinată cu pregătirile de înmormântare. În cazul în care nu există nicio rudă apropiată disponibilă, se poate îngriji de aceste pregătiri o altă persoană apropiată decedatului.

Când se poate efectua apelul telefonic către agenţia de servicii funerare?

Specialiştii recomandă persoanelor care se confruntă cu pierderea unei fiinţe dragi să apeleze la o agenţie de servicii funerare încă din momentul în care s-a declarat decesul. Practic, la orice oră din zi şi din noapte există un agent de servicii funerare care răspunde apelului telefonic unei persoane în căutare de sprijin pentru a depăşi cu bine acest moment.

Pachete de servicii funerare dedicate înmormântării

Pentru ca înmormântarea să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii, familia defunctului trebuie să pună la punct actele necesare acestui moment important şi să aleagă pachetul potrivit necesităţilor lor şi posibilităţilor financiare.

Pachetul simplu de servicii funerare dedicate înmormântări se încadrează în ajutorul de înmormântare oferit de stat. Acest pachet standard include:

·      un sicriu echipat complet, care are o lenjerie matlasată din satin şi o pernă din acelaşi material, o pânză de faţă din dantelă, mânere, crucifix, capitonajul capacului şi finisaj lăcuit.

Serviciile funerare complete includ:

·      medicul pentru constatarea decesului;

·      doctorul pentru îmbălsămare;

·      transportul decedatului de la domiciliu cu targă specială;

·      toaletarea şi îmbălsămarea decedatului;

·      aşezarea lui în sicriu şi transportul decedatului la domiciliu, capelă sau cimitir.

Pachetul complet de servicii funerare conţine prosoape mari şi mici, batiste, bănuţi, lumânări, pominete, pachete, colive, un set tămâiat, precum şi vin, ulei, doliu de uşă, de piept, iconiţă, lumânare toiag, candele şi sac de oseminte, dacă este cazul.

Pachetul de înmormântare în baza talonului de pensie este gândit special să cuprindă toate procedurile de pregătire a ceremoniei de înmormântare şi serviciile de pe durata acesteia.