Pregătirea de călătorie: 5 lucruri pe care să le verifici la mașină înainte de un drum lung

0

Deși ne apropiem de finalul verii, aceasta este în continuare o perioadă prielnică pentru concedii. De cele mai multe ori, aceste concedii presupun drumuri lungi cu automobilul personal, de aceea este important ca acesta să fie întreținut și în condiții optime înainte de parcurgerea sutelor de kilometri care îi stau înainte. Având în vedere acest fapt, mai jos am enumerat 5 sfaturi de respectat pentru a te asigura că automobilul tău este pregătit pentru aventura care stă înaintea ta și a familiei tale.

Planifică o revizie a automobilului

Efectuează o mentenanță a automobilului tău înainte de a pleca la drum. O astfel de constatare auto poate presupune analizarea unor componente mai puțin importante pentru funcționarea autoturismului tău, precum ștergătoarele acestuia, dar și componente cruciale ale acestuia, cum ar fi de exemplu sistemul de frânare. Un automobil aflat în condiții optime de funcționare va avea șanse mai bune de a se menține eficient pe parcursul călătoriei.

Baterie

Verifică starea bateriei autoturismului tău și asigură-te că se află în condiții optime înainte de plecarea la drum. De asemenea îi poți curăța bornele cu ajutorul unei soluții pe bază de apă și bicarbonat de sodiu. O vacanță cu drumuri lungi de parcurs nu va fi distractivă dacă mașina nu va mai porni în urma unei staționări.

Anvelope

Este important să inspectezi calitatea și nivelul de uzură al anvelopelor cu care este echipat automobilul tău, înainte de un drum lung. În cazul în care acestea par tocite, este recomandat să le înlocuiești pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. De asemenea, asigură-te că presiunea anvelopelor este conform indicațiilor din cartea mașinii sau de pe partea laterală a cauciucului.

Sistem de frânare

Atunci când este efectuată revizia programată despre care am menționat la primul punct, este important să soliciți verificarea sistemului de frânare. Funcționarea acestuia este crucială pentru siguranța ta ca șofer, dar și a pasagerilor din mașina ta. Printre altele, specialistul care se va ocupa de verificare ar trebui să îți spună și dacă plăcuțele de frână trebuiesc înlocuite din cauza uzurii.

Fii pregătit

Asigură-te că ai cu tine resursele necesare în cazul unui accident sau al unei probleme medicale. Este important să ai în automobil o trusă medicală, dar și alte echipamente utile precum o lanternă, pătură, trusă de scule etc. De asemenea, fii sigur că în mașina ta va fi suficientă apă de băut și gustări în caz de întârzieri majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here