Home / Story / Povestea de succes a unuia dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din Romania

Povestea de succes a unuia dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din Romania

In 2005 a facut primul milion de euro. Insa planul pe care il avea deja pus la punct stipula ca trebuie sa ii reinvesteasca. Prima companie pe care tanarul antreprenor, Iustin Paraschiv, a infiintat-o a fost  Carmistin, a carui obiect de activitate era importul de carne. Astazi, Grupul Carmistin este compus din Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso si Agrikilti, si produce anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate.

„Infiintat in anul 2000, grupul Carmistin reprezinta unul dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din Romania. In componenta sa se afla mai multe companii care compun un lant ce porneste de la cultivarea pamantului, cresterea animalelor si ajunge pana la vanzarea produselor din carne in cele peste 150 de magazine ale companiilor din grup”, declara Iustin Paraschiv.

Potrivit omului de afaceri, dupa infiintarea societatatii Carmistin, profitul obtinut a fost reinvestit in terenuri Agricole din Judetul Prahova, cu scopul de a exploata aceste terenuri si de a intra pe piata agriculturii. In urmatorii ani, activitatea de agricultura a Grupului a generat pierderi, astfel ca s-a implementat un sistem integrat de productie, folosindu-se cele 5000 de hectare aflate in patrimoniu. Astfel, in anul 2010 s-a decis construirea unei Fabrici de furaje apartinand Grupului Carmistin, cu o capacitate de 120.000 tone anual, care in prezent deserveste fermelor din grup, precum si altor fermieri din Romania.

Astazi, tehnicile riguroase de crestere a animalelor si de cultivare a cerealelor reduc semnificativ gradul de poluare adus solului si apei si pozitioneaza in mod clar Pajo Holding drept o companie care urmeaza, in mod etic, valorile de baza ale unei afaceri bio. Compania isi propune sa promoveze rasele locale, cu rezistenta naturala, abilitati de reproducere solide si vitalitate. Intervenirea in materialul genetic al animalelor nu este ceva ce ne intereseaza, de vreme ce pretuim calitatea in favoarea cantitatii. Prin tot ceea ce facem, ne propunem sa ridicam standardele nationale in domeniul cresterii bovinelor.

In anul 2008, compania Carmistin devine Grupul Carmistin, schimbandu-si directia de dezvoltare si adaugand noi linii de business. Astfel, Grupul Carmistin decide achizitia platformei agroalimentare detinute de compania Oltchim SA printr-o procedura de valorificare a activelor statului, astfel luand fiinta societatea Avicarvil. In urma tranzactiei, Avicarvil devine cel mai mare producator de carne de pasare din Valcea.

In urmatorii 7 ani, Compania investeste in platformele preluate de la Oltchim aproximativ 30 milioane Euro, astfel devenind unul dintre cei mai importanti jucatori din piata carnii de pasare din Romania.

In anul 2017, Grupul Carmistin preia, printr-o companie a Grupului, Avirom Plus, platformele de productie si logistica ale fostei Societati Avicola Targu Jiu. In urma acestei tranzactii se creaza 1000 locuri de munca, Grupul Carmistin anuntand investitii pentru acest proiect de pana la 20 milioane de Euro in urmatorul an. Prin aceasta tranzactie, Grupul Carmistin devine cel mai mare crescator si producator de carne de pasare.

About paginadelifestyle

Check Also

WOLF SPIRIT- noua poveste Untold 2018! Ce noutăți mai aduce festivalul din acest an

Cel de-al patrulea capitol al celui mai bun festival din Europa, UNTOLD, continuă în 2018 ...