POVESTE DE SUCCES: Despre viaţa printre culori, cu make up artistul Alina Gorcea

0

Ştiţi de ce sunt orădencele frumoase? Pentru că le machiază Alina Gorcea! Nu, nu este un banc, este realitate!  Aflaţi povestea ei!

A fost o simplă cosmeticiană, dar pasiunea pentru frumos a dus-o la un alt nivel. Acum, Alina Gorcea este un make up artist cunoscut şi are zeci de cursante care vor să-i calce pe urme. 

Alina a început să lucreze în domeniul beauty în urmă cu opt ani. Tot atâta vreme a lucrat ca şi cosmeticiană, dar între timp a adăugat şi machiajul. Atunci şi-a dat seama că cel din urmă este pasiunea ei cea mare.

” Din anul 2010 am început sa mă specializez în diferite tehnici ale machiajului , iar începând cu anul acesta am renunțat la cosmetică , astfel urmându-mi visul de a trăi printre culori.” povesteşte Alina.

alina

Nimeni nu se naşte make up artist

“Nu e suficient să fii doar talentat pentru a deveni un make-up artist. Este necesară o pregătire intensă , investind timp enorm în exersarea tehnicilor studiate în cadrul diferitelor cursuri şi masterclass-uri.” spune Alina Gorcea.

Ea a reuşit. Chiar dacă a fost nevoie de multă muncă, a ajuns unul dintre cei mai de succes make-up artisti.

“Fiecare zâmbet schițat de clientă atunci când îşi vede în oglindă machiajul , îmi dă o mare satisfacţie .Clientele simt dragostea cu care un make-up artist își face meseria , revenind mereu acolo unde ele se simt bine şi au rezultatul dorit …datorită clientelor mele am ajuns aici şi le multumesc pentru încrederea acordată.” încheie cu zâmbetul pe buze tânăra.

4

Pe lângă activitatea de make up artist, Alina ţine şi cursuri de machiaj. În prezent predă un curs de bază în tehnica creionului, acuarelei şi eyeliner gel .

” Mă adresez tuturor persoanelor care doresc să intre în minunata lume a machiajul și să se dedice acestei meserii . Cursul durează două luni şi e împărțit în patru şedințe de teorie şi 13 de practică . La partea practică lucrez doar cu două cursante , iar programul îl setez împreună cu fiecare cursantă în parte.” spune Alina.

collage

Dacă tot am stat de vorbă cu un make up artist, am profitat de ocazie şi am întrebat-o pe Alina care ar fi secretul unui machiaj reuşit.

“Pentru realizarea unui machiaj corect trebuie să respectăm câţiva pași . Foarte important este să ne demachiem şi să ne tonifiem fața astfel pregătind-o pentru un machiaj curat .La fel de important este alegerea nuanței fondului de ten cât şi aplicarea acestuia. Tocmai de aceea am decis să dedic o lună din an, şi anume septembrie , cursurilor de automachiaj , în care îmi doresc sa învăţ cât mai multe doamne şi domnisoare sa se machieze corect.” povesteşte make up artistul.

Chiar şi aşa, lucrările ei demonstrează un talent aparte. Am spune că foloseşte vreun truc special dar…

” Nu folosesc un anumit truc . Încerc de fiecare dată să scot în evidență trăsăturile frumoase , folosind produse de cea mai bună calitate. Colaborez cu ani buni cu Atelier Paris, de aceea spun că este foarte importantă calitatea produselor.” a încheiat Alina.

collage2

Redactor: OANA SPIRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.