Pleci în vacanță? Nu uita de protecția solară!

0
112

A venit vara și toată lumea petrece mai mult timp afară, profitând de vremea bună și de lumina soarelui. Chiar dacă organismul nostru are nevoie de vitamina D, expunerea în exces la soare face rău pielii și aduce alte riscui. Dacă vrei să te întorci cu un bronz de invidiat din vacanță trebuie să folosești produsele cu SPF potrivite tenului tău!

La o plimbare pe afară, la piscină sau la plajă, este extrem de important să folosim creme cu protecție solară! Pentru a preveni efectele negative ale expunerii la soare medicii recomandă cremele și loțiunile cu SPF ridicat.

SPF reprezintă de fapt factorul de protecţie împotriva acţiunii razelor ultraviolete. Numărul care însoţeşte SPF arată perioada de timp care trece între aplicarea cremei şi înroşirea pielii. De exemplu, aplicând o cremă cu SPF 15, va trece de 15 ori mai mult timp până la apariţia eritemului decât dacă pielea ar fi expusă fără protecţie solară.

Cum alegem produsele de protecție solară?

Dacă plecăm în vacanțe în țările exotice în care soarele este mai puternic este recomandat să aplicăm în primele zile, o cremă cu SPF 50. Asta mai ales în cazul persoanelor cu păr roşcat sau blond, piele albă, ochi verzi sau albaştri, copii şi adulţi cu piele sensibilă. După câteva zile putem trece la o cremă cu SPF 30 sau de 20.

Persoanele care sunt mai sensibile la soare şi se bronzează greu ar trebui să folosească produse cu SPF 50. Cele cu pielea mai puţin sensibilă, care nu “se ard” după perioade scurte de expunere la soare, trebuie să aplice creme cu SPF 30.

Cei care observă afecţiuni fotosensibilizante  ar trebui să folosească nu doar în vacanțe ci zilnic creme de fotoprotecţie cu SPF 20, iar persoanele brunete, cu ochi negri sau căprui şi cu piele creolă pot folosi cu încredere produsele cu SPF 15.

Unde găsim cele mai bune produse?

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice are o gamă largă de produse de protecție solară. În ultimii doi ani producătorul clujean a înregistrat o creștere de circa 67% în vânzarea celor două linii Gerovital Sun și Gerovital H3 Derma+ Sun.

Linia Gerovital Sun este formată din 21 de produse, care asigură o dublă fotoprotecţie (UVA și UVB). Acestea au formulări ușoare și conferă o repartiție uniformă și o absorbție rapidă în piele. Produsele sunt adresate tuturor categoriilor de consumatori, inclusiv copiilor și bărbaților și sunt adaptate cerințelor specifice ale pielii acestora. Gama Gerovital Sun are la bază ingrediente naturale, precum ulei organic de rodie, ulei de măsline şi vitamina E, care asigură un bronz rapid și sănătos.

Gerovital H3 Derma+ Sun este prima linie de produse solare dermatocosmetice din portofoliul Farmec, care a fost concepută în colaborare cu specialiști din domeniul sănătății, purtând emblema Pharmaceutical Concept. Aceasta este adresată persoanelor cu piele sensibilă, predispuse către alergii solare.

Gama este comercializată exclusiv în magazinele de brand Farmec și Gerovital, în magazinul online www.farmec.ro și în rețeaua națională de farmacii, astfel încât achiziția acestor produse să fie asistată de specialiștii Farmec și Gerovital, și de cei din domeniul medical.

Toate produsele din cele două game au un ambalaj ergonomic, care păstrează intacte proprietățile ingredientelor din compoziție. De asemenea, soluțiile de protecție solară din gamele Gerovital sunt disponibile într-o varietate generoasă de formate, precum loțiuni, emulsii, creme, geluri sau spray, astfel încât să asigure o utilizare ușoară și eficientă.