Pericolul din cremele pe care le folosim în fiecare zi

0
Foto: vix.com

Cremele cosmetice au fost create pentru a menţine sănătatea pielii şi pentru a estompa îmbătrânirea dermei. Cu toate acestea, pe piaţă există numeroase produse de înfrumuseţare care conţin ingrediente periculoase, care va pot face mai mult rău decât bine.

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Prin piele absorbim toate substanţele, care ajung apoi direct în sânge, spre deosebire de substanţele ingerate, care sunt filtrate mai întâi de organele interne, iar abia după aceea ajung în sânge. Substanţele absorbite prin piele sunt mai periculoase decât cele ingerate, aşadar, este de o importanţă maximă să ne îngrijim şi de acest aspect al vieţii noastre, şi să ne intereseze ce conţinut au produsele de uz zilnic: şampon, săpun, gel de duş, gel intim, creme de faţă, mâini, picioare, demachiante, lacuri de unghii, acetone, produse de machiaj, creme de corp, uleiuri de corp, de baie, săruri de baie, spumante etc.

Este recomandat să citiţi cu atenţie etichetele acestor produse cosmetice înainte de a le cumpăra sau folosi, sau puteţi încerca să preparaţi acasă, cu produse naturiste creme de tot felul, aşa cum făceau şi bunicile noastre pe vremuri.

 Parabenii

Este, deja, cunoscut faptul că parabenii sunt ingrediente periculoase în creme, dar şi în produse de igienă personală. Parabenii pot duce la dereglări hormonale, mai ales în rândul femeilor.

Mai mult, cercetătorii au efectuat studii îndelungate care au relevat că folosirea cremelor care conţin parabeni poate duce chiar la cancer mamar, în ceea ce priveşte femeile, însă nici bărbaţii nu sunt feriţi de problemele de sănătate cauzate de aceştia. Bărbaţii care nu se feresc de parabeni pot dezvolta probleme ale funcţiilor reproductive.

Sunt compuşi sintetici incluşi în aproape toate categoriile cosmetice. Sunt petrochimicale, estrogenici, cancerigeni, alergeni, toxici, pot produce probleme de fertilitate şi să afecteze dezvoltarea fătului şi a copiilor mici. Sunt folosiţi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor şi pentru a prelungi termenul de valabilitate al produsului.

Midazolidinyl urea şi diazolidinyl urea

Sunt cele mai frecvente substanţe conservante folosite, după parabeni. Academia Americană de Dermatologie le-a etichetat drept principala cauză care determină apariţia dermatitei. Aceste două substanţe sunt cunoscute şi sub denumirea: Germall II (diazolidinyl urea) şi Germall 115 (imidazolidinyl urea). Niciuna dintre ele nu are un efect antifungic şi este necesară combinarea lor cu alte substanţe conservante. Aceste substanţe chimice sunt toxice pentru organism.

Vezi continuarea pe epochtimes-romania.com