Performanță mondială în Salina Turda: prima săritură de la mare înălțime, realizată la 120m sub pământ (Video)

0

Constantin Popovici și Rhiannan Iffland, starul român și campioana mondială în seria Red Bull Cliff Diving, au împins limitele săriturilor de la mare înălțime după ce au plonjat de pe pereții de sare ai Salinei Turda, în mina Terezia, de la 20m înălțime, la 120m sub pământ.

Într-o provocare unică la nivel mondial, realizată în inima Transilvaniei, dificilă atât din punct de vedere sportiv, cât și științific, Constantin Popovici și Rhiannan Iffland au cucerit adâncimile tenebroase ale lacului subteran din Salina Turda! La 120 de metri sub pământ, suspendați la 20m înălțime într-un decor desprins din filmele științifico-fantastice, modelat în sutele de ani de exploatare minieră, cei doi sportivi au sărit cu o viteză de aproximativ 85km/h, decelerând de două ori mai rapid decât în mod normal, din cauza salinității apei, calculată ca fiind de 8 ori mai mare decât cea din Marea Adriatică.

„Sunt foarte mândru că pot reprezenta România la un nivel mondial atât de înalt! Locația este spectaculoasă. Acesta a fost, din punct de vedere mental, cel mai dificil proiect din cariera mea sportivă”, a declarat Constantin Popovici, românul care a câștigat 2 etape mondiale în seria Red Bull Cliff Diving și cel de-al doilea sportiv din istoria competiției care obține nota maximă din partea juriului: 5 note de 10.

https://www.facebook.com/RedBull/videos/710623252995924