Patru greșeli pe care trebuie să le eviți când iluminezi casa

Iluminarea unei încăperi pare destul de ușoară: conectați o lampă la priză, apăsați un întrerupător și gata! Dar anumite greșeli pot duce foarte ușor la distrugerea unui spațiu care se vrea a fi confortabil. Iată câteva greșeli comune pe care trebuie să le evitați:

1. Nu optați pentru un singur mod de iluminare

Pare destul de ușor să instalați un rând de lumini încastrate într-o cameră și  astfel încăperile să fie luminate ca și cum ar fi ziuă. Nu este chiar așa.

„Proprietarii de case tind să lumineze camere ca și cum ar găzdui o convenție – prea multă lumină deasupra capului. Acest lucru nu adaugă niciun pic de căldură într-o cameră”, spune Robert Gross, arhitect la „Lee H. Skolnick Architecture + Design”.

Iluminatul din plafon poate fi o soluție, dar ea nu e întotdeauna suficientă. De exemplu, dacă vrei să citești pe canapea sau la birou o astfel de iluminare va fi obositoare pentru ochi, mult mai indicată fiind alegerea unui lampadar sau a unei veioze.

 Dacă instalați doar lumini încastrate în plafon în dormitor nu veți avea niciodată o atmosferă intimă, așa cum o poate crea lumina unei veioze de pe noptieră.

 Ideal este să optați pentru o varietate de surse de lumină pentru a face zonele din casă mai flexibile. Iluminarea ambientală (de deasupra) va fi utilă atunci când găzduiți petreceri mari, însă veți fi fericiți de intimitatea unei lămpi de masă sau dacă utilizați veiozele atunci când veți răsfoi o revistă.

Dacă doriți să obțineți un efect fantezist, alegeți lumini de accent, spoturi montate în interiorul dulapurilor, aplice sau benzi flexibile cu led amplasate în scafe.

2. Nu renunțați la întrerupătoarele rotative

Aceste întrerupătoare vă permit să vă controlați iluminatul în funcție de lumina de afară, dacă e zi sau noapte și în funcție de starea dumneavoastră de spirit. O petrecere intimă nu mai este atât de plăcută dacă încăperea este luminată ca un stadion.

3. Nu țineți cont de umbre

Dacă veți plasa o lumină într-un loc greșit, puteți crea mai multe probleme decât vă închipuiți. De exemplu, în baie trebuie să alegeți spoturi sau aplice pe fiecare parte a oglinzii, în locul unei singure lumini poziționată în plafon. O lumină de deasupra vă creează umbre pe față. Dacă optați totuși pentru o lumină din plafon, alegeți un corp de iluminat orizontal mai lung, în loc de unul cu un singur bec, pentru a vă ajuta să vă iluminați complet fața.

4. Nu renunțați la stil

Folosiți-vă de corpurile de iluminat pentru a da stil încăperii. Lampadarele sunt unul dintre cele mai simple și convenabile moduri de a aduce lumină suplimentară într-o cameră. Ele pot fi amplasate aproape oriunde în cameră și se mută ușor. Când stați aproape de canapele, scaune sau paturi, ele pot servi ca lumini suplimentare.

Există lampadare într-o mulțime de stiluri, modele, dimensiuni și finisaje disponibile pe piață acum, deci veți găsi cu siguranță orice element dorit, care va contribui la redecorarea camerei dumneavoastră.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular