Păreri și sfaturi: de ce să apelezi la un credit cu garanție imobiliară de la Easy Credit?

0

Contractarea unui credit cu garanție imobiliară presupune o investiție de viitor pentru persoanele care își doresc să aibă o locuință proprie și să nu mai depindă de părinți ori de chirie. Este vorba despre un produs bancar care se împarte în mai multe categorii, în funcție de modul în care este conceput, dar și în funcție de criteriile de eligibilitate impuse în bănci. Citind rândurile de mai jos, tinerii pot descoperi de ce este avantajos să se îndrepte către această soluție, dar și care sunt elementele pe care să le ia în considerare, înainte de a lua o decizie în acest sens!

Ce tipuri de credite cu garanție imobiliară există pe piață?

În prezent, în România există 2 tipuri principale de credite cu garanție imobiliară spre care se pot îndrepta persoanele fizice, care doresc să-și cumpere o locuință proprie:

·           creditele ipotecare – presupun achitarea unui avans de cel puțin 15% la început, restul de bani putând fi accesați de la o instituție bancară. Astfel de produse le oferă consumatorilor posibilitatea de a alege o perioadă de 5 – 7 ani la început, în care să se bucure de o dobândă fixă. În acest fel, tinerii nu trebuie să-și facă griji pentru fluctuațiile indicelui de referință IRCC, care le poate diminua sau augmenta rata. Bineînțeles, creditele pot avea și dobândă variabilă în toată perioada de rambursare

·           creditele Noua Casă – se referă la programul cunoscut până în 2020 drept Prima Casă și oferă tinerilor posibilitatea de a achita la început un avans începând de la numai 5%. Creditele din această categorie sunt avantajoase, venind în sprijinul celor care nu au venituri foarte mari, dar care își doresc totuși să-și cumpere o locuință proprie.

O soluție excelentă pentru cei interesați de investițiile imobiliare

Dincolo de faptul că oamenii pot accesa un credit cu garanție imobiliară atunci când vor să aibă propria casă, aceste tipuri de produse sunt excelente și pentru persoanele care vor să facă investiții de viitor. De exemplu, prețul caselor și al apartamentelor este într-o continuă creștere. O casă care acum 3 ani valora 85.000 de euro, astăzi poate valora chiar până la 120.000 de euro. Creditele ipotecare permit consumatorilor să-și vândă proprietățile oricând doresc, spre deosebire de cele din cadrul Noua Casă, unde tranzacțiile pot fi realizate numai după primii 5 ani.

Creditele pot fi rambursate anticipat

Dacă la un moment dat, consumatorii obțin o sumă importantă de bani, pe care vor să o folosească în mod util, ei au posibilitatea de a achita anticipat creditele imobiliare, astfel încât să diminueze din povara financiară. Cele mai multe dintre bănci oferă românilor această posibilitate, însă consumatorii trebuie să citească foarte bine condițiile contractuale, pentru a se asigura că au și această variantă la dispoziție.

Folosindu-se de un credit cu garanție imobiliară, românii au parte de foarte multe avantaje importante, pe care trebuie să le pună în balanță, alături de posibilele dezavantaje. Este esențial ca oamenii să se gândească și la veniturile pe care le au, astfel încât să aibă certitudinea că totul este în regulă și își permit să cumpere astfel o locuință!