Home / Beauty / Orezul, secretul pielii strălucitoare! Cum ajută acest aliment tenul
Foto: unica.ro

Orezul, secretul pielii strălucitoare! Cum ajută acest aliment tenul

Orezul este bun nu doar în mâncare! Acesta e extrem de eficient când vine vorba de nutriţie datorită varietăţii de substanţe pe care le conţine. De asemenea, pielea poate beneficia direct de calităţile orezului, cu ajutorul unor măşti care îţi vor face tenul să radieze de frumuseţe.

Pentru curăţare facială, poţi folosi cu succes apa în care fierbi orezul. Când îl fierbi, orezul eliberează acid ferulic şi alţi compuşi care acţionează ca antioxidanţi şi regeneratori ai celulelor pielii.

Apa din orez are capacitatea de a hidrata pielea şi de a o menţine catifelată mai mult timp. De asemenea, acest lichid este hipoalergenic, întrucât elimină roşeaţa şi ajută la vindecarea rănilor uşoare şi a iritaţiilor. Poate fi folosit şi ca un tonic, care curăţă în profunzime şi stimulează circulaţia sangvină.

Mască cu orez, bună pentru toate tipurile de ten

Ai nevoie de:

½ ceaşcă de orez
1 cană cu apă
1 linguriţă de miere
câteva picături de zeamă de lămâie
ovăz sau avocado, după preferinţe

Pune apa la fiert şi adaugă orezul. Lasă să fiarbă 15 minute şi apoi colectează apa rămasă într-un recipient separat, pe care îl păstrezi la frigider. Amestecă orezul cu miere, sucul de lămâie sau alte ingrediente.

Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. În cele din urmă, îndepărtează masca şi clăteşte cu apă din abundenţă. Se recomandă utilizarea ei de cel puţin două ori pe săptămână, scrie clickpentrufemei.ro

About paginadelifestyle

Check Also

Cum îți protejezi tenul toamna? Iată 5 produse care te ajută să ai pielea perfect hidratată!

Toamna își intră în drepturi, așa că a venit timpul să acordăm o atenție aparte ...