Orașul Amsterdam va avea cea mai mare taxă turistică din Europa!

0
Foto: radissontravels.com

Capitala Olandei va avea cea mai scumpă taxă turistică din Europa, în condițiile în care era oricum orașul care cerea printre cei mai mulți bani turiștilor. Din 2020, Amsterdam majorează cu 3 euro taxa pentru fiecare noapte petrecută într-un hotel, potrivit Hotnews.

Mai exact, cazarea la un hotel de o stea din Amsterdam va costa aproape 16 euro, mai mult decât la cele mai bune hoteluri de cinci stele din marile capitale europene.

Taxa suplimentară de 3 euro se adaugă celei de 7% din prețul camerei percepută în prezent. Tim Fairhurst, director pentru politici la ETOA (European Tourism Association) spune: „Va face probabil din Amsterdam orașul cu cele mai mari taxe pentru o noapte la hotel, în medie”.

Pentru 28 martie 2020, hotelul cu o stea Rembrandt Square oferă o cameră dublă cu baie comună pentru 132,46 euro pe Booking.com. Peste aceasta, taxa turistică va veni cu 15,97 euro – 9,97 taxa pe cameră plus 3 euro pentru fiecare ocupant.

La Berlin, unde taxa turistică este 5%, cel mai scump hotel la acea dată – Adlon Kempinski, unde printre oaspeții din trecut s-au numărat Barack Obama, Angelina Jolie și Michael Jackson care și-a legănat înspăimântător copilul peste balcon – cere 249,35 euro pentru cameră și 11,65 taxă turistică.

Roma are în prezent cea mai mare taxă turistică fixă din Europa, de 7 euro pe persoană și noapte. Aceasta înseamnă că o cameră la Hotel de Russie, care costă 815 euro pentru 28 martie, va percepe o taxă de 14 euro, mai mică decât hotelul de o stea din Amsterdam, scrie libertatea.ro