“Orășelul de turtă dulce”, o expoziție comestibilă ce reproduce cea mai mare construcție de turtă dulce din lume

0

Iarna aceasta, Promenada Mall răsfață toate simțurile bucureștenilor cu o expoziție în premieră – Orășelul de turtă dulce, un tărâm de poveste în miniatură, comestibil, creat de maeștri cofetari și brutari profesioniști. Expoziția poate fi descoperită până pe 30 decembrie, între orele 10:00 și 21:00, la nivelul 1 al centrului comercial. Tărâmul de poveste a fost dezvoltat în parteneriat cu Asociația ESCU și ilustrează arhitectura unui orașel imaginat în decor festiv, de iarnă. Orășelul poate fi admirat gratuit, cu respectarea recomandărilor sanitare ale autorităților.

O lume de poveste, din turtă dulce, la Promenada Mall

Inspirată de cele mai dulci visuri ale copiilor, de basmele Fraților Grimm, dar și de cea mai mare construcție de turtă dulce din lume din Bergen, Norvegia, expoziția ridică faimosul desert cu miros de ghimbir la rang de artă și reproduce cu măiestrie un întreg orășel în peisaj de iarnă.

Orașul în miniatură, creat în întregime din turtă dulce și materiale sustenabile precum cartonul, este așezat într-un peisaj înzăpezit spectaculos, decorat cu copaci împodobiți, sistem de iluminat dedicat și diverse personaje și forme geometrice. Zeci de clădiri fantastice de turtă dulce de diferite dimensiuni, trenulețe și mașini, bastoane de acadele, bomboane colorate, butaforii apetisante, străzi și drumuri, părculețe de distracții și multe alte elemente formează orășelul de poveste.

Cadourile de Crăciun sunt împachetate sustenabil și livrate gratuit către cei dragi, pentru utilizatorii SPOT

Mai mult, până pe 24 decembrie, utilizatorii aplicației SPOT care au ales cadourile de Crăciun din Promenada beneficiază de împachetare și livrare gratuită a acestora, prin intermediul DPD. Toate cadourile vor fi împachetate sustenabil în hârtie craft (la standul special amenajat la parter), iar livrările DPD vor fi realizate în pungi fabricate 100% din materiale reciclate (la biroul InfoDesk).