Odata cu dezvoltarea continua a tehnologiei, si majoritatea domeniilor de referinta ajung sa creasca exponential in eficacitate, chirurgia estetica nereprezentand vreo exceptie de la aceasta regula ca urmare a tratamentelor benefice ce pot fi puse acum in practica. Un exemplu, in acest caz, il reprezinta asa-numita operatie de rinoplastie, aceasta bucurandu-se de o popularitate extrem de ridicata printre interventiile chirurgicale de natura estetica.
Prin rinoplastie, in termeni generali, se face referire la o operatie chirurgicala efectuata in zona nasului, aceasta avand datoria de a rezolva anumite probleme de natura respiratorie, cum ar fi deviatia de sept. Totodata, interventia mai este utilizata si cu scop strict estetic, pacientii dorind sa obtina un nas cat mai frumos cu putinta, care sa confere fetei un aspect cu totul nou. Prin urmare, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost extrase toate informatiile necesare ce trebuie luate in considerare dupa parcurgerea procedurii de rinoplastie.
Rinoplastia: ce trebuie sa fie luat la cunostinta dupa parcurgerea procedurii?
In ziua cea mare, cand are loc lucrarea respectiva, se indica ca pacientii sa nu manance si sa nu bea absolut nimic, decat daca doctorul responsabil de operatie sfatuieste altceva. Intregul proces se va desfasura sub anestezie generala, pacientul neurmand sa simta vreun disconfort creat.
Dupa ce pacientul a fost externat, doctorul va indica sa fie urmate anumite sfaturi ce trebuie respectate cu strictete pentru o buna vindecare:
- sa se doarma cu capul mai sus;
- sa se curete nasul ce betisoare de bumbac si apa de mare;
- sa se dea cu gel de amica pe vanatai;
- sa nu se sufle nasul chiar daca acesta e prea infundat.
Prima saptamana va fi, de obicei, cea mai dificila dintre toate, cu toate ca aceasta este mult mai tolerabila comparat cu alte interventii chirurgicale estetice. Crustele de sange care se formeaza la intrarea narinelor vor trebui inmuiate si indepartate usor. Curatarea se va realiza cu betisoare orientate doar orizontal, ci nu in sus.
In concluzie, acestea sunt informatiile ce trebuie luate la cunostinta.