Obiceiuri toxice care îți afectează pielea zi de zi

0
Foto: Pixabay.com

O piele sănătoasă, luminoasă și fină reprezintă cel mai frumos accesoriu pe care l-ai putea purta vreodată. Pentru a avea grijă în mod corect de pielea ta trebuie să urmezi câteva reguli simple pe care, cu siguranță, le aplici deja în rutina zilnică.

Printre acestea se numără curățarea tenului de două ori pe zi, exfolierea regulată, hidratarea, precum și aplicarea de protecție solară, deosebit de importantă mai ales în timpul verii când pielea este expusă prelungit la soare.

În funcție de vârstă și de anumite caracteristici ale pielii se pot adăuga alte mici trucuri precum tratamentele faciale sau cremele antirid. Și totuși, există câteva mici greșeli comise în mod repetat ce au repercusiuni pe care poți să le pierzi din vedere.

Nu îți speli fața înainte să mergi la culcare. Este normal, oboseala acumulată peste zi te poate face să omiți acest pas pentru a te bucura mai repede de un somn binemeritat. Atenție, însă, fața ta are nevoie de o curățare adecvată care te va scuti pe viitor de o posibilă acnee, inflamație sau de îmbătrânirea prematură a tenului.

Resturile de machiaj, poluarea, praful, excesul de sebum îți afectează pielea constant, tocmai de aceea trebuie să fii constantă în procesul sau de curățare. Cu toate acestea, nu exagera cu spălarea. Mai ales daca ai un ten gras poți fi tentată să crezi că mai multă apă îndepărtează excesul. Efectul este invers: o piele deshidratată va produce mai mult sebum pentru a diminua din pierderi. Cu siguranță nu îți dorești coșuri sau pori înfundați. Păstrează un echilibru care să fie în avantajul tău.

Bei prea multă cafea. Este aproape imposibil să ne imaginăm funcționând la un randament maxim fără a consuma poțiunea magică care ne trezește în fiecare dimineață și ne dă energie în momentele de oboseală. Adevărul este că prea multă cafea poate face ca pielea ta să arate mai îmbătrânită și mai lipsită de strălucire. Din fericire, nu există nicio conexiune între acnee și cafeina.

Explicația științifică pentru apariția coșurilor este dată de faptul că un exces de cafea de-a lungul zilei sau cu puțin timp înainte de culcare îți va provoca insomnii. Lipsa de somn va stimula producția de sebum ceea ce îți poate înfunda ulterior porii. Secretul este moderația: nu mai mult de două, maximum trei cești de cafea pe zi (nu uita că apa este o alternativă mai mult decât potrivită și sănătoasă).
Citeşte întreaga ştire:Obiceiuri toxice care îți afectează pielea zi de zi